Hockey Pro League Antwerpen: dag 1

Woensdag 22 mei begon een nieuwe fase van de Pro League, met twee blokken van vier wedstrijden voor onze twee nationale teams, allemaal op het Wilrijkse Plein in Antwerpen. De Red Lions zullen het opnemen tegen Ierland, India, Argentinië, Spanje en Australië. De Red Panthers zullen op hun beurt tegenover de VS, India, Argentinië, China en Australië staan.

De dag begon met een dubbele India-Argentinië, met een klinkende overwinning voor Argentinië bij de vrouwen (5-0) en een gelijkspel (2-2) bij de mannen. India verdiende uiteindelijk het extra punt door de shoot-outsessie te winnen.

Pro League dames : België klaart de klus tegen de VS

Daarna was het de beurt aan de Red Panthers, tegen de Verenigde Staten. Het eerste kwart ging heel gelijkmatig op, met weinig actie in beide cirkels en zonder doelpunten.  Het duurde tot vier minuten in het tweede kwart alvorens Astrid Bonami de Amerikaanse keeper eindelijk kon verschalken (1-0). Ondanks veel aanvallende acties en PC’s konden de Belgen niet verder uitlopen en bleef de stand ongewijzigd tot aan de rust.

De Panthers kwamen na rust sterk uit de kleedkamers. Astrid Bonami (2-0) en Abi Raye (3-0) scoorden allebei in de eerste vijf minuten. De Amerikanen wisten de achterstand in de 10e minuut te verkleinen dankzij een doelpunt van Tamer (3 – 1). Maar Astrid Bonami voltooide haar hattrick twee minuten voor het einde (4-1), waardoor de Red Panthers met een comfortabele voorsprong het laatste kwart ingingen. Het werd een rustiger kwart, met nog een laatste doelpunt van Stéphanie Vande Borre op PC, toen de VS hun keepster had teruggetrokken (5 – 1).

Een uitstekende start van de Pro League voor de Red Panthers, die zich volop voorbereiden op de Olympische Spelen in Parijs deze zomer. Maar het tempo en de intensiteit zullen tegen dan nog flink omhoog moeten.

Afspraak morgen op het Wilrijkse Plein voor de eerste wedstrijd tegen India. Spannende affiche!

Pro League heren: België koud gepakt door Ierland

Om 19.00 uur was het de beurt aan de Red Lions om deze Pro League in Antwerpen aan te vatten, met Ierland als eerste tegenstander. De Belgen begonnen zwak, verloren hun recht op video al in het eerste kwart en kregen vijf minuten voor tijd een eerste doelpunt tegen via Matthews (0-1). Een strafbal van Cole aan het begin van het tweede kwart dwong Vincent Vanasch al een tweede maal om zich om te draaien. Het derde kwart was minder rampzalig voor de Belgen, met een eerste Belgische PC en verschillende gevaarlijke aanvallen. Maar deze liepen telkens op niets uit door het gebrek aan scherpte dat de Lions tentoon spreidden. De ploeg van Michel van den Heuvel ging dus met een achterstand van twee doelpunten het laatste kwart in. Met nog vijf minuten op de klok bracht Guillermo Hainaut België weer op de rails met een fraaie deflectie (1 – 2). Maar ondanks de hernieuwde energie waarmee de Belgen de Ierse cirkel belegerden, lukte het hen niet meer om terug in de wedstrijd te komen.

Het werd dus een bittere nederlaag voor de Red Lions op de eerste dag van de Pro League. Morgen om 21.00 uur staan ze echter weer op het Wilrijkse Plein, voor hun eerste wedstrijd tegen India. Volg alle wedstrijden live op Play Sports en VOO!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!