HOCKEY – Eredivisie vanaf zondag 22/11 opnieuw van start!

De hockeycompetities liggen al enkele weken stil vanwege de gezondheidssituatie in ons land. Maar vanaf zondag 22/11 komt hier verandering in! De Eredivisie bij de dames en de heren gaat dan nml. weer van start.

De Federatie heeft een zeer strikt gezondheidsprotocol uitgewerkt, waaronder de wedstrijden in de Eredivisie zouden kunnen hervatten. Na validatie van dit protocol door de medische deskundigen van de overheid, hebben we nu de officiële goedkeuring ontvangen van de bevoegde autoriteiten, voor de hervatting van onze Eredivisie kampioenschappen. 

Zo snel mogelijk de hockeykampioenschappen op het hoogste niveau hervatten is essentieel, om meer dan één reden: om een Belgisch kampioen te bepalen, natuurlijk, maar ook om de “Europese tickets” toe te wijzen. Bovendien is het in dit Olympische jaar van cruciaal belang dat onze atleten in een continu ritme van wedstrijden en fysieke inspanning blijven. En belangrijk, tov. de andere categorieën, is de flexibiliteit van de kalender op het hoogste niveau een heel pak minder, door de zeer drukke internationale kalender (Hockey Pro League in mei, EK in juni en Olympische Spelen in juli). Het is in de Eredivisie bvb. onmogelijk om wedstrijden naar mei te verplaatsen, laat staan naar juni.

Goed nieuws dus! Eredivisieteams zullen weer kunnen trainen en wedstrijden spelen! Maar de “conditio sine qua non” hiervoor is de volledige naleving van het goedgekeurde sanitair protocol.

Het protocol in een notendop:

  • Een wekelijkse test voor de spelers/speelsters en stafleden;
    • aan de hand van door de overheid goedgekeurde Antigen sneltests
  • Wedstrijden en trainingen achter gesloten deuren ;
  • Verregaande verplichte distancing maatregelen ;
  • Maatregelen om elke bijeenkomst van mensen tegen te gaan ;
  • Strikte sluiting kleedkamers en clubhuizen;
  • Journalisten enkel toegelaten op accreditatie;

Wij willen de aandacht vestigen op het uitzonderlijke karakter van deze herstart. Om van deze opportuniteit gebruik te kunnen maken, is het absoluut noodzakelijk dat de maatregelen door iedereen binnen de Eredivisieclubs strikt worden nageleefd.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie