SAMEN GESCHIEDENIS SCHRIJVEN...

De KBHB heeft het plan opgevat om een groot nationaal archiveringsproject rond onze sport op poten te zetten. De bedoeling is om zoveel mogelijk materiaal omtrent onze Belgische clubs en nationale teams te verzamelen. Naast de grote hoeveelheid materiaal waar de Federatie over beschikt, maar die niet compleet en niet gestructureerd en georganiseerd is, willen wij een beroep doen op alle leden van de grote hockeyfamilie. Om een zo compleet mogelijk beeld samen te stellen van waar & wanneer het begon, hoe het groeide, de vele grote en kleine hoogtepunten, stappen en mijlpalen doorheen de jaren,… dit alles in woord, beeld en memorabilia.

Uw inbreng is onschatbaar!

Uit ervaring en van horen zeggen, weten wij dat er een schat aan materiaal bij onze leden te vinden is. In clubarchieven, maar zeker ook bij individuele leden, voormalige en huidige beoefenaars van onze geliefde sport, in dozen, mappen, fotoalbums, negatieven, op 8mm film, video, cassettes, floppies, memory cards, CD-Rom’s en USB’s…

En ook uw herinneringen op papier, uw ervaringen en weetjes uit het verleden (liefst verifieerbaar) zijn zeer welkom. Want, naast de grote lijnen, zijn ook de kleine verhaaltjes van groot belang om het juiste tijdsbeeld te kunnen situeren!

Zoek ze op, leen ze ons uit of schenk ze aan het archief, wij aanvaarden uw inbreng met dankbaarheid!