Het EK Junioren in Wavre in 2022!

De volgende European Junior Championships zullen in 2022 in België worden gehouden, om precies te zijn in Waver. De Europese Hockey Federatie (EHF) heeft vandaag bekendgemaakt dat zij het Belgische bod heeft weerhouden voor de organisatie van dit grote evenement in 2022. Aan deze competitie zullen de beste Europese U21 vrouwen- en mannenteams van het moment deelnemen.

Serge Pilet, CEO van Hockey Belgium, verklaarde: “We zijn zeer verheugd dat we de kans krijgen om dit belangrijke evenement in België te organiseren. Wij werken hard aan de ontwikkeling van sterke nationale jeugdteams, die in staat moeten zijn om de huidige Red Lions en Red Panthers op te volgen. Het spelen van een EK in eigen land en voor eigen fans zal onvermijdelijk een enorme ‘boost’ geven aan onze U21-teams. Bovendien wordt dit EK het allereerste evenement dat we in ons gloednieuwe regionale stadion in Wavre zullen organiseren. Wij gaan ons uiterste best doen om onze reputatie op het gebied van het organiseren van grootschalige evenementen van topniveau alle eer aan te doen! “

Dit wordt een echte test voor de gloednieuwe infrastructuur in Brabant, die in het voorjaar van 2022 klaar moet zijn. Onze jonge talenten zullen kunnen spelen voor een publiek van 4.000 supporters, die hen zullen aanmoedigen om op het hoogste niveau te presteren. Bovendien vindt dit evenement plaats in een regio waar het hockey de laatste jaren gestaag is gegroeid. Kortom, het wordt, nogmaals, een geweldige promotie voor onze sport.

Noteer alvast de periode van 24 tot 30 juli 2022 om onze toekomstige Young Red Lions en Young Red Panthers in actie te zien!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie