Help het Oekraïense hockey!

We zitten aan dag 37 van de oorlog in Oekraïne. Dood en verwoesting treffen het Oekraïense volk buitengewoon hard en meer dan vier miljoen mensen zijn hun land ontvlucht om beschutting en hulp te zoeken in de omringende Europese landen. Solidariteit met het Oekraïense volk is meer dan ooit levensnoodzakelijk!

De Europese Hockey Federatie (EHF) heeft een fondsenwervingspagina gelanceerd, bedoeld voor leden van de hockeygemeenschap die zich achter Oekraïne willen scharen en in het bijzonder steun willen geven aan de Oekraïense hockeyfamilie.

Het doel van de financiering is om de Oekraïense hockeyfamilie te helpen, zowel voor hun directe behoeften nu als voor de toekomst. De EHF heeft in samenwerking met de Oekraïense hockeyfederatie een stuurgroep opgericht om volledige transparantie te garanderen over hoe en waar de middelen zullen worden besteed.

De KBHB steunt dit initiatief ten volle en roept haar leden (clubs en individuen) op om een donatie te doen.

DONEER NU!

#StandWithUkraine #Solidarity

Hockey België is diep geschokt en bezorgd over de invasie van #Oekraïne en de escalatie van geweld en oorlogszuchtige retoriek. De Koninklijke Belgische Hockey Bond, de Vlaamse Hockey Liga en de Ligue Francophone de Hockey sluiten zich aan bij de wereldwijde oproepen tot vrede en betuigen hun volledige steun en solidariteit met het Oekraïense volk, met de Oekraïense Hockey Federatie en met alle Oekraïense atleten.

In het besef dat woorden niet volstaan, willen wij onze Belgische hockeygemeenschap aanmoedigen om actie te ondernemen.

Velen onder u hebben al op verschillende manieren geholpen en wij danken u daarvoor. Maar we moeten de inspanning koste wat kost verder zetten! Wij hebben nieuwe gegevens ontvangen van de organisaties die de hulp ter plaatse coördineren. Hieronder in het ROOD een aantal belangrijke updates.

DRINGEND – collecte van basisbenodigdheden

Het Oekraïnse volk en de Oekraïnse vluchtelingen – het merendeel vrouwen en kinderen – heeft dringend nood aan een hele reeks basisbehoeften in deze koude en moeilijke omstandigheden.

Prioritair

 • FOOD – niet bederfelijke voedingsmiddelen, conserven, poedermelk, …
 • MEDICAL – medisch materiaal (kompressen, verbanden, steriele handschoenen), eerste-hulp kits, geneesmiddelen (pijnstillers, ontstekingsremmers, antivirale middelen, antiseptica, ontsmettingsmiddel), …
 • BEDDING – dekens, slaapzakken, …


Ook nodig

 • BABY CARE – melkpoeder, luiers, natte doekjes, baby draagzakken, …
 • CLOTHING – voor volwassenen & kinderen: thermisch ondergoed, warme sokken, handschoenen, mutsen, winterjassen -> andere kleding is op dit moment geen prioriteit
 • HYGIENE – zeep, shampoo, tandpasta, tandenborstels, producten voor vrouwelijke hygiëne, vochtige doekjes, …

Gelieve uw goederen per categorie te groeperen in zakken/dozen en op elke zak/doos een inhoudslijst te bevestigen.

Deze goederen worden verzameld, getransporteerd en aan de Oekraïnse bevolking in nood uitgedeeld via onderstaande organisaties:

 • I STAND WITH UKRAINE – vrijwilligersvereniging in België
  • https://linktr.ee/help.ua.from.be
  • Uw goederen kunnen rechtstreeks afgegeven worden in één van de collectepunten die in de meeste Belgische steden worden georganiseerd -> zie lijst (naar beneden scrollen in de pagina)
  • Deze organisatie wordt oa. ondersteund door Laurine Delforge (Antwerp HC) en Yana Vorushylo (ex Antwerp & Victory) en Joy Jouret (coach van Watducks dames).

ZICH OPGEVEN ALS VRIJWILLIGER

Opvang van Oekraïnse vluchtelingen

Honderdduizenden Oekraïners zijn hun land en de oorlogshorror ontvlucht, de meesten via Polen. Een groot deel onder hen zal binnenkort proberen doorreizen naar verschillende Europese landen die hen willen opvangen.

Bent u zelf bereid om vluchtelingen tijdelijk onderdak te bieden, of kent u mensen in uw omgeving die in België of in andere landen opvang kunnen verschaffen, schrijf u dan in via onderstaande organisaties:

Via uw gemeente

Doneren via een erkende NGO

U kan uiteraard ook verkiezen om een financiële gift te doen via een erkende NGO waarin u vertrouwen heeft. Hieronder een lijst van organisaties die actieve hulp bieden aan de bevolking van Oekraïne:

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »