Halve finales vol verrassingen!

De halve finales van de Belfius Women’s League en de ION Men’s League stonden afgelopen weekend op het programma. En het minste wat we kunnen zeggen is dat er verrassende ‘plot twists’ waren!

BELFIUS WOMEN'S LEAGUE - GANTOISE EN DRAGONS IN DE FINALE

Hoewel Braxgata en vooral Gantoise tijdens de reguliere fase van de vrouwencompetitie de debatten zwaar hadden gedomineerd, bewezen Dragons en Racing – respectievelijk 3e en 4e van het klassement – dat ze hun plaats in de halve finales echt wel waard waren.

De Dragons-dames slaagden er zelfs in Braxgata uit te schakelen. Na de perfect gelijke stand op het einde van de twee halve finales (BRAX-DRAG 0-1 en 2-1), wonnen de dames uit Brasschaat de shoot-outs met 4-3.  

Zaterdag versloegen de dames van Racing de regerende Gentse kampioenen nog met 2-1. Maar op zondag wist Gantoise voor eigen publiek de rollen om te draaien door met 3-1 te winnen en zo alsnog hun plaats in de finale veilig te stellen.

ION MEN’S LEAGUE – FINALE WATERLOO DUCKS-GANTOISE

In de herencompetitie krijgen we een verrassende finale, die maar weinig waarnemers hadden voorspeld.

Leopold had de reguliere fase van de competitie los gedomineerd, met meer dan 100 gescoorde doelpunten. Maar met veel aanvallend realisme en een ijzeren verdediging, wisten de Waterloo Ducks net op tijd hun niveau op te krikken en wonnen beide halve finale manches (4-3 en 3-2) voor een verdiende finaleplaats.

Dragons, dat tweede eindigde in het reguliere klassement, hoopte natuurlijk volgend weekend de finale op eigen veld te kunnen spelen. Maar de enorme vastberadenheid van Gantoise, dat zaterdag thuis alle hoop van de Brasschaatse ploeg aan diggelen smeet door met vernietigende 5-0 cijfers te winnen, maakte het verschil. De3-2 overwinning van Dragons op zondag was enkel nog een eerredder.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie