Goede Internationale Vrouwen Dag!

DANK U aan alle vrouwen/meisjes die zich engageren in het hockey! Of je nu speler, scheidsrechter, coach, trainer of bestuurder bent, hockey biedt plaats aan iedereen om zich te ontwikkelen en plezier te hebben.

In het kader van de Internationale Vrouwen Dag spraken wij met drie sterke vrouwen, die elk in hun functie/rol, de passie voor het hockey met hart en ziel proberen overbrengen.

NELE HERMIE

Voorzitster Red Wings Aalter

Mijn zoon bracht de hockeypassie binnen in ons gezin. Hem de kans geven zijn passie voor hockey door te geven aan kinderen en jongeren uit de buurt, is mijn eerst motivatie geweest om in het bestuur van Red Wings Aalter te stappen.

Verder hou ik zelf van organiseren, van nieuwe mensen leren kennen en van mensen doen samenwerken. Ik ben ook een fan van het lokale initiatief en vind het super belangrijk dat kinderen en jongeren dichtbij huis een gezonde ontspanning mogen vinden. Aalter is een groeiende en bloeiende gemeente, daar hoort een hockeyclub zeker thuis!

Ik ben heel trots op de mooie stappen die we als beginnende club reeds hebben gezet: meer dan 100 leden, verzorgde trainingen, een goede samenwerking binnen het bestuur, opbouwende contacten met het lokale bestuur, een mooie website en frisse communicatie. Verder ga ik heel vaak kijken naar de trainingen en geniet ik er van om de ogen van onze spelertjes te zien blinken. Een eerste gelukte pas, een raak  doelpunt, een vriendschappelijke schouderklop, dat is telkens weer zo mooi. Als ik de kinderen en jongeren zie stralen op het veld, dan ben ik gelukkig.

Ik vind het vooral belangrijk om iedereen binnen het bestuur in te zetten binnen zijn of haar talent, los van het feit of dit een man of een vrouw is. Ik vind één van de unieke en mooiste eigenschappen van hockey dat het een sport is die door meisjes en jongens wordt beoefend, dus ik vind dat het bestuur hier ook een weerspiegeling van moet zijn. Als vrouw heb ik misschien net dat tikkeltje meer aandacht voor verbondenheid in de club. En geef toe, zijn vrouwen net ook niet dat beetje meer efficiënt? 😉

Mijn mooiste moment als voorzitster was toen we, in het bijzijn van de pers, ons honderdste lid in de bloemetjes mochten zetten. Dat was een heel fijn moment. Niemand had verwacht dat we binnen zo’n korte tijd zoveel leden zouden aantrekken.

FEBE MAES

Coach U10 Boys Rapid Temse

Als coach van de U10 jongens van Rapid Temse wil ik vooral de kinderen helpen om beter te worden. En als vrouwelijke coach merk ik dat de jongens direct naar me luisteren. J Dat is handig. Ik ben dan ook heel trots bij iedere overwinning van mijn ploegje!

Ik ben nog niet zo lang coach, maar ik herinner me een wedstrijd waar ik zag dat de jongens het moeilijk hadden om te scoren. Tijdens de rust heb ik de tactiek een beetje veranderd en toen vielen de goals vanzelf ! De ouders kwamen na de wedstrijd naar mij toe en zeiden en dat ik het goed had aangepakt en dat ze heel blij waren met mij als coach. Dat doet deugd!

NELE ADRIAENSENS

Club Umpire en Club Umpire Coach Hasselt Stix

De reden waarom ik ben beginnen fluiten is de verbondenheid met mijn zonen. Ze spelen alle drie ondertussen al vele jaren hockey. Door zelf mee op het veld te staan beleef ik hun wedstrijden mét hen.

De weg naar huis is natuurlijk één grote coaching met wat ik beter had kunnen fluiten, maar dat vind ik niet erg. Ze hebben zo ook meer respect gekregen voor de scheidsrechters. Hockey leeft in ons gezin en brengt ons dichter bij elkaar.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »