G-Hockey: oefenwedstrijd Frankrijk vs Red Giants op 19 juni2019 in Le Touquet-Paris-Plage.

Onze Red Giants werden op woensdag 19 juni in Le Touquet-Paris-Plage verwacht voor een vriendschappelijke wedstrijd, in voorbereiding van het EK Para-hockey, waaraan ze zullen deelnemen van 19 augustus tot en met 21 augustus. De wedstrijd werd gespeeld in het prachtige A. Choteau Stadium waar ook de FIH Series Finals gespeeld werden. Een fantastische ervaring dus voor onze spelers.

Na de voorstelling van de 2 nationale teams, de coaches en de twee internationale scheidsrechters uit Ierland en Nederland kon de wedstrijd van start  gaan. Dit onder het goedkeurend oog van enkele spelers uit het Frans Nationaal Team, waaronder Viktor Charlet, die hun Para-spelers kwamen aanmoedigen. Helemaal onder de indruk van de situatie, kregen onze Red Giants al snel een doelpunt tegen maar dit werd, door hun grote wilskracht, snel weer recht gezet. Het daarop volgend kwartier kregen we mooi hockey te zien waarbij ze door mooi samenspel tocht een aantal doelkansen creëerde wat werd beloond met een tweede doelpunt.

Frankrijk scoorde even later ook waardoor de score weer gelijk werd. In de slotfase werd er sterk hockey gespeeld door beide teams en uiteindelijk kon België nog scoren, een welverdiende overwinning dus voor onze Red Giants.

Het was een onvergetelijke en zeer intense ervaring voor beide ploegen. Bedankt “Fédération Française de Hockey” voor de uitnodiging, bedankt ouders en supporters voor jullie enthousiasme en steun en vooral bedankt aan Cedric Vermeiren en Nicole Laurent dat jullie dit mogelijk gemaakt hebben voor onze Red Giants. Coach Cedric Vermeiren weet nu welke zaken hij nog op punt moet stellen voor het EK in augustus!

Veel succes aan de Red Giants.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »