FIH ProLeague – Red Panthers stunten tegen Nieuw-Zeeland

De Belgische supporter moest vroeg uit de veren deze vrijdagmorgen, want de Red Panthers stonden om 5u Belgische tijd in Auckland (Nieuw-Zeeland) op het veld, voor hun tweede wedstrijd van de nieuwe FIH Pro League. Na de eerste wedstrijd in en tegen Argentinië van vorig week-end, die de Belgische dames (13e op de wereldranglijst) verloren met 2-0, was het vandaag tijd om wereld’s nummer 6 Nieuw-Zeeland aan te pakken.

De eerste helft was gedurende ruim 24 minuten sterk in het voordeel van de Belgische dames, met een pak meer cirkel penetraties en een bal op de paal van ‘rookie’ Alexia ’t Serstevens, waren het uiteindelijk toch de Black Sticks die op het einde van de eerste helft het gevaarlijkst voor de dag kwamen. Maar de Belgische defensie bleef goed stand houden, zodat beide teams met een 0-0 score konden gaan rusten.
De tweede helft startte gewoon waar de eerste was geëindigd, met de ‘kiwi’s’ die opnieuw de Red Panthers zwaar onder druk zetten. Dit resulteerde oa. in een hele reeks PC’s voor Nieuw-Zeeland en een heel gevaarlijk schot van Pearce. Maar keepster Aisling D’Hooghe en de rest van de Belgische defensie slaagde er ondanks de zware druk, toch in om het scorebord op 0-0 te houden.

In het vierde kwart kwamen onze dames opnieuw beter in de wedstrijd, met oa. een reuzenkans voor Joanne Peeters, die alleen voor keepster O’Hanlon, de bal net niet in het doel kreeg. In de 58e minuut forceerden de Panthers zelfs een strafbal. Maar deze werd zwak in de benen van de Nieuw-Zeelandse keepster gespeeld door Jill Boon. Maar één minuut later kon Jill al de grote teleurstelling wegwerken. Ze nam een harde bal door het midden van Alix Gerniers in één tijd vol op de stick en joeg de bal in het dak van het Nieuw-Zeelandse doel. 0-1 voor België, met nog een goede minuut te gaan.

Deze voorsprong bleef tot het einde en zo winnen de Red Panthers hun eerste Pro League wedstrijd en de eerste 3 punten in deze competitie.

Dit mag toch wel een eerste stunt genoemd worden voor de Belgische dames. Volgt er een tweede komende zondag, tegen Australië (7u Belgische tijd – live op Play Sports)?

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!