FIH ProLeague – Red Lions pakken 2 punten tegen Nieuw-Zeeland

Om 7u deze morgen was het de beurt aan het team van ‘homeboy’ Shane McLeod om Nieuw-Zeeland te bekampen, in hun derde wedstrijd van de FIH Pro League. Na de overwinning van de Red Panthers 30 minuten vroeger, waren de Red Lions het aan zichzelf verplicht om ook 3 punten bij te schrijven, bovenop de 4 punten die ze tot nu toe al hadden vergaard.

De eerste helft zag een veel beter Belgisch team zware druk zetten op de Nieuw-Zeelandse defensie. Maar deze stond pal en het spel van de Belgen was vaak te slordig om echt gevaarlijk te zijn. Het waren de ‘kiwi’s’ die het eerst de score konden openen op een strafbal: Inglis ramde de bal onhoudbaar in het doel van Loic Van Doren (1-0). De Red Lions antwoordden 2 minuten later dankzij een prachtige tip-in van Cédric Charlier op een splijtende pass van Alexander Hendrickx. En met nog 3 minuten te gaan in de eerste helft, verdubbelde Maxime Plennevaux de score voor de Belgen, met een keihard schot in het dak van het doel vanuit een heel scherpe hoek. De Lions stonden bij de rust 1-2 voor.

In het derde kwart kwamen de Blacksticks eerst nog gelijk door Sarikaya, alvorens Arthur Van Doren de Belgen opnieuw op voorsprong bracht (2-3). Maar met enkel nog het vierde kwart te gaan, voelde je dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Nochtans had dit na het tweede doelpunt van Cédric Charlier wel het geval moeten zijn (2-4). Maar de Nieuw-Zeelanders bleven er in geloven en konden in extremis nog gelijk maken via Woods en Jenness.

Met een 4-4 eindstand zaten er opnieuw shoot-outs in voor de Red Lions. En in tegenstelling tot hun vorige sessie tegen Spanje, waren de Belgen hier wél uitmuntend. Ze wonnen de shoot-outs uiteindelijk met een duidelijke 4-2 stand.

Dit betekent dat België 2 punten pakt en momenteel in totaal 6 punten heeft na 3 wedstrijden. Volgende afspraak is nu zondag al, tegen Australië (7u Belgische tijd – live op Play Sports).

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie

Geef een reactie