FIH Pro League – Kleine nederlaag en verpletterende overwinning op Duitsland

Photo by PHDPH

De volgende Pro League wedstrijd voor onze Red Panthers stond deze woensdagavond in Krefeld, gepland, tegen Duitsland. Dit was een levensbelangrijke match in deze competitie, tussen twee rechtstreekse concurrenten voor een plaats bij de laatste vier van de Grand Final die eind juni in Amstelveen zal plaatsvinden.

De wedstrijd kon voor de Belgen niet beter beginnen, want na amper 3 minuten kregen de Panthers al een eerste penalty corner. Youngster Ambre Ballenghien liet zich nog maar eens gelden, door de 0-1 op het bord te toveren voor België. De Duitse dames kwamen wel af en toe gevaarlijk opzetten in de eerste helft, maar de Belgische defensie stond pal.

In het tweede kwart namen de Panthers zelfs het beste van het spel voor hun rekening, met mooie acties en een paar penalty corners, die echter niks opleverden. De score aan de rust bleef 0-1. Het Belgische kamp kon tevreden zijn over deze goede eerste helft.

Na de rust, kregen we meer van hetzelfde, met kansen aan beide zijden, maar geen doelpunten. Aisling D’Hooghe kwam een paar keer heel secuur tussenbeide, wat er mee voor zorgde dat met nog 15 minuten te spelen, België nog steeds 0-1 voor stond. De Duitse speelsters begonnen defensief zowaar een beetje te wankelen.
Maar in het laatste kwart keerde het spel zich tegen de Red Panthers. Een paar foute beslissingen en dom balverlies in het centrum leidden twee vlijmscherpe tegenaanvallen in van het thuisteam. Eerst scoorde Lorenz de gelijkmaker, een paar minuten later trof Maertens raak voor Duitsland. Plots stond het 2-1. De score bleef zo tot het einde.

De Red Panthers bleven verweesd achter. Spijtig dat de organisatie en het spelpeil niet tot het einde kon worden behouden. Hier zat meer in …

Red Lions te sterk voor Duitsland

Klokslag 21u was het aan onze Red Lions om het veld op te komen om hun Duitse collega’s te bekampen.

DE Belgen beleefden een ietwat twijfelende start, met nogal wat kansen voor Duitsland. Een Duits doelpunt werd zelfs in de beginfase door de videoscheidsrechter, terecht, afgekeurd. Na 15 minuten stond het nog 0-0.

Maar vanaf het tweede kwart zou het overwicht snel keren, ten voordele van de Red Lions. In de 20e minuut kreeg België een eerste strafcorner, die door Alexander Hendrickx keihard werd binnen gepusht, zoals alleen hij dit kan. Twee minuten later kon Sebastien Dockier met een mooi overhoeks schot, de score voor de Belgen verdubbelen, na mooi voorbereidend werk van Tom Boon.

Nog enkele minuten later, bij een zware pressing van de Lions, verstuurde Antoine Kina een weergaloze pass naar de tweede paal, die door Sebastien Dockier enig mooi in doel werd gedevieerd. Tweede doelpunt van de wedstrijd voor Dockier en 0-3 voor de Belgen aan de rust!

In het derde kwart bleven de Belgen dominant en moest Tobi Walter (Duitse keeper van Dragons) zich opnieuw een paar keer mooi laten gelden. Maar Alexander Hendrickx deed er nog een 4e bij voor België … op PC uiteraard!

Tot het einde bleven de Red Lions de baas. Met nog 9 minuten te spelen, haalde Duitsland hun goal keeper eraf, ten voordele van een extra veldspeler. Maar dit had niet het beoogde effect. België scoorde nog 2 extra doelpunten, via Tom Boon (PC) en Cédric Charlier. Bij 0-6 werd de keeper terug op het veld geroepen, maar dit mocht niet baten, want  Victor Wegnez en Cédric Charlier deden er nog 2 doelpunten bij. Eindscore: 0-8. Een verpletterende overwinning voor België, die opnieuw het zelfvertrouwen aanscherpt voor de Red Lions, alvorens komende zondag in Antwerpen de strijd met Nieuw-Zeeland aan te gaan. Info en tickets : www.fihproleague.be

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie