FIH Pro League – Red Panthers komen tegen China terug naar 3-3 en winnen de shoot-outs

Deze zaterdagmorgen stonden onze Red Panthers (FIH 13) in Changzhou tegenover rechtstreekse concurrent China (FIH 10).

Een paar weken geleden hadden de Belgische dames voor eigen publiek nog brandhout gemaakt van hun Chinese collega’s. Maar deze keer maakten de jetlag en de gietende regen hen het leven een pak moeilijker, want na drie minuten stond China al 2-0 voor, na doelpunten van Liang (PC) en Zhang. De Red Panthers waren koud gepakt en hadden heelwat tijd nodig om deze opdoffer te boven te komen.

Geleidelijk kregen ze meer evenwicht in het balbezit, maar echt gevaarlijke kansen bracht dit niet op. De Chinese dames kwamen een pak scherper, vinniger en vooral krachtiger voor de dag en de Belgen konden op het enorm zware veld aanvankelijk geen vuist maken. Tot in de 33e minuut, op de allereerste PC voor België, Emma Puvrez knap de rebound in het Chinese doel werkte (2-1).

Dit was een beetje tegen het spel in, maar de Red Panthers putten hier moed uit en probeerden door te drukken. Spijtig genoeg werd Peng 7 minuten later helemaal alleen gelaten en maakte er 3-1 van. Dit was een mokerslag voor de Belgen.

Maar de sterkte van dit Belgische team is dat ze zelden opgeven. Het vierde kwart is al vaker ‘moneytime’ gebleken voor de Red Panthers. In de 51e minuut scoorde Emilie Sinia de aansluitingstreffer op PC rebound. En twee minuten later was het aan ‘youngster’ Michelle Struijk om te scoren. De Belgen stonden plots op 3-3.

Dit bleek ook de eindscore van een moeilijke wedstrijd, waar de Belgen, zonder echt goed te spelen, op karakter toch een punt uit de brand sleepten. En het was niet alles, want ze wonnen de shoot-out sessie met 4-5, wat hen nog een bonuspunt opleverde. Opmerkelijk: na 11 verloren shoot-out sessies op rij, werd de 12e eindelijk winnend afgesloten … en niet louter op mooie saves van keepster Aisling D’Hooghe. Dit belooft voor de toekomst!

De volgende afspraak voor onze Red Panthers in deze FIH Pro League, is volgende week donderdag (30/05) in Antwerpen, voor de terugmatch tegen Groot-Brittannië.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie