FIH Pro League  – Red Lions heel volwassen langs Nederland naar de finale

Om acht uur deze vrijdagavond stond de halve finale van de FIH Pro League op het programma voor de Red Lions. In een bitsige, maar heel volwassen wedstrijd werd met 1-3 afstand genomen van thuisploeg Nederland.

In een remake van de Olympische halve finale van Rio, zouden Nederland en België vanavond in het Wagener Stadion in Amstelveen strijden om een plaats in de allereerste finale van de Pro League, zondag tegen Australië. Want vroeger op de avond hadden de Aussies al met 6-1 cijfers Groot Brittannië vernederd.

Er werd er van bij de aanvang van de wedstrijd door beide teams heel stevig ingegaan, zelfs wat bitsig. Tom Boon kreeg al na 3 minuten twee schietkansen, maar de jonge keeper van der Ven was heel wakker. Bij de eerste strafcorner voor België, werd de bal eerst nog uitverdedigd door de Nederlandse keeper, maar het reboundschot van Arthur Van Doren raakte Thomas Briels hard op de arm. De Belgische captain ging een eerste keer liggen. Op het einde van het eerste kwart verdedigde Alexander Hendrickx snoeihard door op Hertzberger. De Nederlander veerde recht en revancheerde zich met een duw. Geel 10 minuten voor beide spelers!

<img class=”wp-image-13093″ src=”https://hockeydev2.wpengine.com/wp-content/uploads/2019/06/Men-Bel-Ned-38460-1200×798.jpg” alt=”” width=”500″ height=”333″ />

Na drie minuten in het tweede kwart was het prijs voor de wereldkampioenen. Arthur Van Doren verstuurde een splijtende pass op Tanguy Cosyns, die de 0-1 binnen legde. Een beetje later bleef Thomas Briels een tweede keer liggen, na een zware botsing met Joep de Mol. Hij zou nadien niet meer terug op het veld komen. De staf vreest voor een lichte hersenschudding. Nederland begon meer en meer aan te dringen. En in de 26<sup>e</sup> minuut was het zover: Jelle Galema zette met een fraai doelpunt de bordjes weer gelijk (1-1). Oranje bleef nog sterk aandringen, maar de Lions hielden stand.

Na rust waren het de Nederlanders die het hevigst uit de kleedkamers kwamen. Er was een uitstekende Vincent Vanasch nodig, om een paar heel hete ballen uit het Belgische doel te houden. De Lions plooiden, maar begaven niet. De ganse Belgische ploeg verdedigde heel volwassen mee. Een beetje tegen de gang van het spel in, scoorde Tom Boon het tweede doelpunt voor België. Maar wat een doelpunt! Helemaal op zijn eentje sneed de Brusselaar met z’n gave 3D techniek door de ganse Nederlandse defensie en werkte met een enig mooie volley af. Het stond 1-2.

<img class=”wp-image-13095″ src=”https://hockeydev2.wpengine.com/wp-content/uploads/2019/06/Men-Bel-Ned-38930-1200×798.jpg” alt=”” width=”500″ height=”333″ />

In de laatste 15 minuten controleerden de Red Lions de wedstrijd op een heel volwassen manier en prikten zelf af en toe nog eens tegen. Zo kon Alexander Hendrickx op een penalty corner nog eens zijn duivels ontbinden. Met een keiharde lage sleep zette hij de 1-3 op het scorebord. Nadien bewees Vincent Vanasch nog een paar keer schitterend waarom hij ‘the wall’ wordt genoemd en waarom hij verkozen werd tot beste doelman van de wereld. De Belgische defensie verrichtte puik werk en de Lions kregen geen doelpunt meer tegen. Eindscore 1-3.

De Red Lions plaatsten zich zo verdiend voor de finale van zondag tegen nummer 2 van de wereld Australië.  Deze zal zondag plaatsvinden om 17u. 

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »