FIH Pro League – indrukwekkende overwinning tegen Australië !

Voor hun vierde wedstrijd van deze Hockey Pro League, stonden de Red Lions tegen de Kookaburras in een bloedhete Melbourne Netball & Hockey Centre (38°C).

De wedstrijd startte op de slechtst mogelijke wijze. De Belgen werden koud gepakt, toen Beale na amper 50 seconden de 1-0 op het scorebord zette. Dit was een mokerslag waar de Belgen wat tijd voor nodig hadden om die te verwerken. De Australiërs waren duidelijk de baas in dit wedstrijdbegin, maar beetje bij beetje wonnen de Red Lions opnieuw aan vertrouwen en begonnen ze meer controle te krijgen op het spel. Helemaal op het einde van het eerste kwart kon Sebastien Dockier, helemaal alleen gelaten in de Australische cirkel, doelman Charter kloppen met een knap schot en het evenwicht op het scorebord herstellen (1-1).

Vanaf het begin van het tweede kwart namen de Belgen de totale controle over deze wedstrijd en zouden ze deze nooit meer weggeven. In de 25e minuut werd de doelpoging van Tom Boon nog prachtig gestopt door de Aussie keeper. Maar drie minuten later, op de eerste PC voor België, zette de onvermijdelijke Alexander Hendrickx zijn team op voorsprong (1-2). Helemaal op het einde van de eerste helft moest Vincent Vanasch mooi tussenbeide komen op de tweede Australische PC. De Red Lions gingen rusten met een 1-2 voorsprong.

Vijf minuten in de tweede helft kon Seb ‘Cowboy’ Dockier voor een tweede keer een onhoudbaar schot afvuren op doelman Charter (1-3). De Lions domineerden nu het spel volledig, op een wijze zoals ze nog nooit hadden gedomineerd in deze Pro League. Een backhand shot van Gauthier Boccard werd eerst nog afgestopt door de Australische doelman. Maar in de 40e minuut lanceerde Loick Luypaert een prachtige aanval van achter uit. Hij vond Felix Denayer, die kon verlengen op Meurmans, wiens voorzet mooi werd afgewerkt door Tanguy Cosyns. De Belgen stonden geheel verdiend 1-4 voor. Mooie kansen voor Charlier, Boon (PC), Kina en Briels brachten niks meer op, maar de Red Lions controleerden het spel volledig, tot het einde van de wedstrijd. Helemaal op het einde bewees Vincent Vanasch nog maar eens waarom hij de beste keeper ter wereld is, door op prachtige wijze de laatste Australische PC met de stick af te stoppen.

De Belgen wonnen dus dik verdiend deze topwedstrijd tegen de nummer 2 van de wereld en deden hun titel van wereldkampioenen alle eer aan! Eindscore 1-4. Ze hebben nu na 4 wedstrijden 9 punten in deze FIH Pro League.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!