FIH Pro League: de verschillende locaties zijn bekend

Vanmiddag kondigde de FIH de verschillende locaties aan waar de wedstrijden van de Pro League zullen plaatsvinden. Ter herinnering: in deze nieuwe competitie zullen de beste landen ter wereld in een heen- en terugwedstrijd tegen elkaar spelen en in aanmerking komen voor een kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokyo.

De Red Lions en Red Panthers spelen acht keer in België. In 2019 spelen onze twee nationale ploegen  voornamelijk op de Wilrijkse Plein in Antwerpen. Uccle Sport als locatie is ook een mogelijkheid voor bepaalde wedstrijden, in afwachting van een duurzamere oplossing met een (of meerdere) mogelijke nationale stadion(s).

Onze noorderburen organiseren hun wedstrijden in Amsterdam en de Duitsers laten hun wedstrijden  in Mönchengladbach plaatsvinden. Dit is een groot voordeel voor de Belgen, die op minder dan twee uur rijden van Brussel gelegen zijn.

Tegen Groot-Brittannië zullen de Belgen wederom op het Olympisch veld in Londen Lee Valley Hockey and Tennis Centre) spelen.

Pakistan zal zijn thuiswedstrijden in Glasgow in Schotland laten doorgaan. Dit vooral om veiligheidsredenen.

Hier vindt u het complete programma van de Pro League wedstrijden terug.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie