FIH Indoor Hockey World Cup – ONE YEAR TO GO!

De FIH Indoor Hockey World Cup had vandaag in Luik moeten starten. Maar door de Covid-19 pandemie hebben de Internationale Hockey Federatie (FIH) en de Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) in september vorig jaar besloten de competitie met een jaar uit te stellen.  Het toernooi zal dus uiteindelijk plaatsvinden in de Country Hall in Luik van 2 tot 6 februari 2022. En om deze gelegenheid in de verf te zetten, lanceren we vandaag een ‘knipoogvideo’ die een voorproefje geeft van hoe dit hockey-event van wereldformaat eruit zal zien.

Voor de gelegenheid heeft Philippe Simar, één van de belangrijke spelers van de Belgian Indoor Red Lions, aanvaard om in de huid te kruipen van de verstrooide speler die aankomt in de beroemde Luikse sporttempel om zijn wedstrijd te spelen … maar wel één jaar te vroeg.

Serge Pilet, algemeen directeur van Hockey Belgium: “Dit is een nieuwe start voor onze organisatie, in samenwerking met de Provincie Luik. Beetje bij beetje zal de communicatie rond het evenement aanzwellen. De kaartverkoop zou net na de zomer moeten starten.”

Thierry Weil, algemeen directeur van de FIH, voegde daaraan toe: “De FIH Indoor Hockey World Cup is het hoogtepunt van het zaalhockey in de wereld en de Belgische organisatoren doen hun uiterste best om alle fans een topevenement te kunnen aanbieden! Daarom kijken we uit naar spannende wedstrijden en een ongelooflijke sfeer volgend jaar! ”

Dit wordt de zesde editie van de Indoor Hockey World Cup. Het ‘flagship-event’ zal 12 teams tellen die zowel bij de mannen als bij de vrouwen in competitie gaan. Duitsland bij de vrouwen en Oostenrijk bij de mannen, wonnen de laatste editie van de Indoor World Cup, die in 2018 plaatsvond in Berlijn.

Meer informatie over de geschiedenis van de FIH Indoor Hockey World Cup is hier beschikbaar.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie