Young Red Panthers – een goed punt tegen Nederland

Op de Belfius EuroHockey Junior Championships die van vandaag tot en met zaterdag 30 juli in Gent worden gehouden, speelden de Young Red Panthers van Darran Bisley tegen Nederland, dat onlangs wereldkampioen werd op het WK voor dames. De Young Red Lions speelden vlak daarna tegen Spanje. Ongeveer 1000 fans waren naar de prachtige faciliteiten van Gantoise HC afgezakt om er de jonge Belgen aan te moedigen in hun toernooidebuut.

Afgezien van een moment van onoplettendheid in de Belgische verdediging helemaal aan het begin van het eerste kwart, dat helaas leidde tot een Nederlands doelpunt (1-0 de Wit), waren de Young Panthers de sterkere ploeg in de eerste helft. Helaas konden zij hun acties niet afmaken, waardoor Oranje bij de rust nog steeds 1-0 voor stond.

In de tweede helft was de wedstrijd veel evenwichtiger, met beide teams die hun gevaarlijke momenten hadden. Uiteindelijk wist Noa Schreurs aan het eind van het derde kwart de gelijkmaker te scoren (1-1). In de laatste 16 minuten drong Oranje hard aan, maar gelukkig hield de Belgische verdediging tot het einde stand en eindigde de wedstrijd op een mooi gelijkspel.

Een punt pakken tegen Nederland is zeker een goed resultaat voor onze jonge panters, die de rest van het toernooi met vertrouwen tegemoet kunnen zien. Dinsdag om 18.45 uur spelen ze tegen Wales en woensdag (17.45 uur) tegen Spanje.

Young Red Lions – zwaar verlies tegen Spanje

In de volgende wedstrijd hadden onze Young Red Lions moeite om het snelle en technische spel van hun Spaanse tegenhangers onder controle te krijgen. In de twaalfde minuut resulteerde dit in een PC-doelpunt van Andreas Rafi en een verdiende voorsprong voor Spanje (0-1).

Aan het begin van het tweede kwart herstelde Tobias Biekens de stand dankzij een strafbal. Maar Spanje bleef collectief snel en sterk presteren en dat bezorgde de Belgen veel problemen.

Na de pauze bleven de Spanjaarden de Belgische verdediging onder druk zetten en dat wierp zijn vruchten af. In de 32e minuut stuurde Bruno Font een ‘scud’ in het dak van het Belgische doel: 1-2. Helemaal aan het eind van het derde kwart dwongen de Belgen een tweede stroke af, maar dit keer miste Biekens.

Bij het begin van het laatste kwart verhoogde Bruno Font de score voor Spanje (1-3), terwijl de Belgen hun derde strafbal van de wedstrijd ook misten. Nadat trainer Jeroen Baert zijn doelman had verwijderd om een extra veldspeler in te zetten, scoorde Font zijn tweede van de middag; het stond 1-4, de wedstrijd was gespeeld.

De Young Red Lions vonden in hun eerste wedstrijd van dit EK in Spanje duidelijk hun meerdere. Zij zullen dinsdag (18:45) tegen Engeland en woensdag (15:30) tegen Schotland een pak beter moeten doen. België kan zich geen fouten meer veroorloven.