EuroHockey Indoor Championship Dag 1- Prestaties van onze Indoor Red Lions

Het EuroHockey Indoor Kampioenschap ging op donderdag 1 februari van start in Leuven voor onze Indoor Red Lions. Na een intense voorbereiding zijn ze meer dan gemotiveerd om een medaille te winnen. Aan het begin van de dag namen de Belgen het op tegen Portugal. Na het eerste doelpunt van Simar in het tweede kwart werden de Indoor Red Lions zwaar overspeeld door een solide Portugese ploeg, die kortstondig opnieuw op voorsprong kwam. Maar er was meer voor nodig om de spelers van Maxime Bergez af te schrikken, die het einde van de wedstrijd domineerden en uiteindelijk met 4-2 wonnen. De boodschap kwam over: België zal met hand en tand vechten voor hun medaille!

Toen kwam de tweede wedstrijd, vroeg op de avond, waarin de Belgen het opnamen tegen de Polen. Was een eerste doelpunt van de Red Lions na amper 3 minuten de voorbode van een groot spektakel ? Helaas. Door een gebrek aan afwerking van de Indoor Red Lions konden de Polen de rest van de wedstrijd domineren. Het was een slechte prestatie die België een 4-2 nederlaag kostte.

Vandaag neemt onze nationale ploeg het in hun 3de groepswedstrijd op tegen Tsjechië. Kom hen steunen om 19u45 in Leuven!