EURO HOCKEY LEAGUE – Drie Belgische teams in de laatste acht!

Van donderdag 6 tot maandag 10 april ontvangt Nederlandse topclub Pinoké de KO8 van de EuroHockey League (EHL) in Amstelveen. In het Wagener stadion zullen acht vrouwen- en acht mannenteams strijden om een plaats in de finales die op Paasmaandag staan gepland.

EHL dames

De dames van Gantoise hebben grote ambities voor hun EHL deelname. Ze spelen hun kwartfinale tegen Campo de Madrid op donderdag om 14u45. In geval van winst zullen ze op zaterdag (16u) opnieuw op het veld staan voor de halve finales tegen de winnaar van de wedstrijd tussen het Ierse Pembroke Wanderers en het Spaanse Sanse Complutense. De damesfinale zal plaatsvinden op maandag om 13u45.

EHL heren

Bij de heren staan twee Belgische teams bij de laatste acht. Racing zal donderdag om 19u15 de spits afbijten voor de Belgen. Ze zullen er een grote brok te verwerken krijgen, want tegenover hen staat thuisploeg Pinoké, met onze eigen Alexander Hendrickx, Florent van Aubel en Sebastien Dockier in de spits. Bij winst ontmoeten ze dan op zaterdag misschien een vierde ‘buitenlandse’ Red Lion in de halve finales, want dan komen ze uit tegen de winnaar van het Bloemendaal van Arthur Van Doren en de Duitsers van Harvestehuder.

De mannen van Gantoise staan vrijdag om 18u tegenover de Spanjaarden van Atletic Terrassa, voor een plaats in de halve finale van zondag (13u45). Daar wacht hen in geval van winst de winnaar van de ‘all German’ wedstrijd tussen Hamburger Polo en het Rot-Weiss Köln van Vincent Vanasch. De herenfinale staat gepland op Paasmaandag om 16u15.

Wedstrijden live op Eleven

Eleven Sports – beschikbaar op alle grote TV platformen (Telenet, Proximus, Orange, TV Vlaanderen…) – zendt alle EHL wedstrijden uit, waaronder alle wedstrijden van de drie Belgische teams met Nederlandstalige commentaar. Om deze wedstrijden te kunnen volgen, is een All Access maandpas nodig. Deze is te koop op de Eleven Sports website aan de prijs van 16,99 €.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie