Emma Puvrez en Florent van Aubel winnen Gouden Stick 2018-2019!

Zoals ieder jaar heeft de Koninklijke Belgische Hockey Bond de Gouden Sticks uitgereikt. Dit gebeurde deze zondag 10 november tijdens een galadiner in het Martin’s Hotel – Château du Lac in Genval.

Over de ganse avond werden verschillende prijzen uitgereikt. Deze kronen de beste speelsters en spelers van afgelopen hockeyseizoen 2018-2019.

Er werd gestemd door de speelsters en spelers die vorig seizoen actief waren in de Belgische Ere afdeling, alsook door de T1 en T2 van de desbetreffende teams.

De stemperiode was juni 2019.

RISING STAR WOMEN
De eerste award die werd uitgereikt was die van de beste vrouwelijke « belofte » van afgelopen seizoen. Dit jaar werd Ambre Ballenghien, 18 jaar, verkozen. Het nieuwe jonge goudklompje van de Red Panthers en van Gantoise haalt zo haar eerste individuele prijs binnen.  

RISING STAR MEN
De vijf genomineerden in de categorie « Rising Star Men » hadden hun plaats niet gestolen. Niet gemakkelijk om de winnaar in deze categorie te voorspellen!

Uiteindelijk is het  William Ghislain, onlangs nog op test bij de Red Lions, die de titel van beste mannelijke « belofte » in de wacht sleept.

PUBLIC AWARD WOMEN
Ieder jaar krijgt ook het grote publiek de kans om z’n stem uit te brengen. De meest populaire speelster werd dit jaar de getalenteerde Estelle Meulemans van Racing!

PUBLIC AWARD MEN
Bij de mannen is het Felix Denayer die voor het derde jaar op rij de voorkeur van het publiek krijgt. Net als zijn talent, blijft zijn populariteit op heel hoog niveau.

GOLDEN STICK WOMEN
In de running voor de Gouden Stick bij de dames zaten de geroutineerde  Barbara Nelen en Alix Gerniers, Michelle Struijk, die met haar nominatie haar beloftentitel van vorig jaar bevestigde en ook twee ‘nieuwelingen’ : de explosieve en polyvalente Emma Puvrez en keepster Elodie Picard, beiden van Antwerp.

Het werd uiteindelijk Emma Puvrez die de prestigieuze award voor de eerste keer in haar carrière de hoogte in mocht steken. Proficiat Emma!  

GOLDEN STICK MEN
Bij de mannen, ook alleen maar bekende gezichten :  Florent van Aubel en Tom Boon, Arthur De Sloover, de belofte van vorig jaar, Simon Gougnard, die vorig jaar in de running was voor de wereldprijzen en Victor Wegnez, de nieuwe ‘chouchou’ van het publiek.

De spelers uit Ere hebben hier opnieuw gekozen voor  ‘Tovenaar’ Florent van Aubel, die voor de derde keer in zijn carrière en voor het tweede jaar op rij de prijs pakt. Bravo Florent!