EK Indoor Leuven – 2 officials, 2 verschillende trajecten, eenzelfde passie!

Van 1 tot 4 februari organiseert vindt het EK Indoorhockey voor mannen plaats in Leuven. Naast de Indoor Red Lions die resoluut voor een medaille zullen proberen gaan, vaardigt de KBHB ook een scheidsrechter en drie officials af: Michael Pontus (umpire) – Benoit Coppieters (judge) – Justine Soetaert (judge) – Frédéric Deneumostier (umpire manager).

We laten deze keer de schijnwerper even schijnen op de laatste twee, die wel heel uiteenlopende trajecten hebben afgelegd, alvorens hun benoeming voor het op één na belangrijkste indoorhockey toernooi op zak te steken.

Frédéric Deneumostier: het klassieke traject, van topscheidsrechter tot UM

‘Fred Deneu’ is een welbekende figuur in het Belgische scheidsrechterlandschap. Hij was jarenlang één van de topscheidsrechters van onze Belgische Eredivisie, alvorens over te schakelen naar de functie van scheidsrechtercoach in Eredivisie. De logische stap voor hem was dan ook om door te groeien  naar de functie van ‘umpire manager’ op internationaal niveau, functie die hij in 2020 voor het eerst bekleedde. Amper vier jaar later staat hij als UM al aan de top van het internationale indoorhockey. Er wacht hem nog een mooie toekomst!

Justine Soetaert: van volleybal tot MO in het hockey

Justine komt oorspronkelijk uit het volleybalmilieu, maar is nu lid van Roeselare HC, waar ze als nationaal scheidsrechter fluit in de U14 categorie. Heel snel toonde ze ook interesse in de functie van Match Official. Sinds twee jaar oefent ze deze functie uit op de Belgisch velden in Eredivisie. Het ging sindsdien pijlsnel voor de jonge MO, die in 2023 werd aangeduid als MO op de Junior EHL in Amstelveen. Een paar maanden later staat ze al op het hoog aangeschreven EK Indoorhockey voor mannen. Waar gaat dit eindigen?!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie