EK Indoor Hockey 2024 voor mannen in Sportoase Leuven

De Leuvense Sportoase wordt volgend jaar van 1 tot 4 februari 2024 als locatie aangewezen voor de EuroHockey Indoor Championship voor mannen.

Aan de competitie nemen tien topteams van het Europese continent deel: regerend Europees en wereldkampioen Oostenrijk zit in poule A, samen met Duitsland, Tsjechië, Oekraïne en Spanje, terwijl gastland België in poule B zit met WK finalist Nederland, Zwitserland, Polen en Kroatië.

Serge Pilet, CEO van de Koninklijke Belgische Hockey Bond, is verheugd met het nieuws: “Met de annulering van het WK Indoor in Luik in 2021 vanwege covid, had de zichtbaarheid van zaalhockey in België een nieuwe impuls nodig om de groei van de sport in ons land te ondersteunen.”

“De organisatie van het EuroHockey Indoor Men’s Championship in de Sportoase in Leuven geeft ons de perfecte gelegenheid om het beste wat indoor hockey te bieden heeft in de schijnwerpers te zetten en het enthousiasme van het Belgische en Europese publiek voor deze geweldige hockeyvariant onder de aandacht te brengen. We hadden ook graag het damestoernooi erbij gehad. Maar dat was eerder al door de EHF toegewezen aan Duitsland, met Berlijn als locatie voor het evenement dat zal plaatsvinden van 8-11 februari 2024.”

“Met deze organisatie wil de Belgische Hockey Federatie opnieuw laten zien dat het in staat is om topkwaliteit en innovatieve hockeyevenementen te organiseren. Ik ben ervan overtuigd dat we er met de medewerking van de EHF, de club van KHC Leuven en de stad Leuven een onvergetelijke editie van het indoor EK van kunnen maken.”

België organiseerde de 2018-editie van dit evenement in spectaculaire stijl in de Lotto Arena in Antwerpen, waar de Indoor Red Lions een zilveren medaille wonnen. Serge Pilet voegt eraan toe: “Na de prachtige vijfde plaats van de Belgische mannen op de Indoor World Cup begin dit jaar, zijn onze Indoor Red Lions enorm verheugd dat ze deze keer voor hun thuissupporters kunnen spelen.”

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie