EK Indoor – België eindigt 6e en blijft in Europacup A!

Op het EK Indoor Hockey in Berlijn speelden de Indoor Red Lions hun beste wedstrijd op het belangrijkste moment. Winnen vanochtend tegen Polen was immers een must om in de Europese topreeks te blijven. Na een sterke eerste helft gingen de Belgen met een 3-1 voorsprong de pauze in. Toch werd het na de koffie nog bibberen. Polen scoorde drie keer en zo ging het met nog acht minuten op de klok van 3-1 naar 3-4. Gelukkig hadden de troepen van Alexandre de Chaffoy – net als een dag eerder tegen Oekraïne – een sterk slotoffensief in de stick. In de laatste zeven minuten werd vier keer gescoord en de Belgische delegatie kon toch nog aan een feestje beginnen. Goalgetter van dienst was Philippe Simar met vier doelpunten. Ook tegen Oekraïne scoorde Simar vier keer.

Grote kans dat België ook het WK Indoor 2021 mag spelen

“Ja, dit was voor ons de meest complete match van het tornooi”, zegt Indoor Red Lions-kapitein Renaud Pangrazio. “In de andere matchen waren er telkens momenten waarin we de wedstrijd volledig uit handen gaven. Ook nu tegen Polen kenden we een minder moment, maar gelukkig was het dipje deze keer eerder klein. De opluchting na de wedstrijd van gisteren tegen Oekraïne was groot. Die zege gaf ons vertrouwen.  Voor het Belgisch Indoor Hockey is het vanzelfsprekend uiterst belangrijk dat we bij de Europese elite blijven. Jammer dat we hier de start van ons tornooi volledig misten.”

De Indoor Red Lions degraderen dus niet naar de Europese B-reeks en maken als zesde in de eindstand ook nog een zeer goede kans om volgend jaar het WK te spelen. “We hopen op een goede afloop. De kans lijkt groot dat het WK in een Europees land wordt gespeeld en dan zijn we er bij.”

Pictures: WordSportPics.com

Gastland Duitsland wordt Europees Kampioen

In een bomvol en kolkend Horst-Korber-Sportzentrum heeft Duitsland zich tot verdiende nieuwe Europese kampioen gekroond, door in de finale met 6-3 van Oostenrijk te winnen. Het ganse weekend al had het Duitse team iedereen overklast. 

In de ‘kleine finale’ die eerder op de namiddag werd gespeeld, veroverde Nederland de bronzen plak, door Rusland met 11-3 naar huis te spelen.

Pictures: WordSportPics.com

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie