Belgische regenvlagen voor de start van de halve finale van België op het EK in Mönchengladbach. De Belgische supporter hoopte dat dit een goed voorteken was van een overwinning op thuisland Duitsland. De overige 4000 supporters dachten daar duidelijk anders over. Beide teams zouden vanavond alles in de strijd gooien om een plaats te verwerven in de EK finale van zaterdag. Voor de Belgen zou dit een revanche betekenen voor de verloren poulewedstrijd tegen Nederland. Want in de eerste halve finale van de dag versloeg Oranje Engeland met 7-0.

Beter kon deze wedstrijd niet beginnen. Na amper twee minuten zette Emily White zich op kracht door aan de Duitse 23 meter lijn, kwam de cirkel in en vuurde af met backhand: 0-1. De Panthers speelden onmiddellijk op hoog niveau, sterk in de duels en gevaarlijk in de aanval. In de 10e minuut kreeg Rasir een mooie bal aangespeeld door Gerniers, maar schoot van dichtbij op de Duitse keepster. Duitsland trachtte terug te vechten en versierde een aantal penalty corners. De fases waren iedere keer gevaarlijk, tot zelfs één die Stappenhorst voor een leeg doel nooit had mogen missen. Geen enkele leverde uiteindelijk iets op.

Vier minuten in het tweede kwart dook White bijna de tweede binnen op aangeven van Versavel, maar de Duitse keepster redde. De Panthers stonden goed en wachtten de Duitsers laag op. Maar hun defensie liet geen enkel gat en kon regelmatig de tegenaanval inluiden. Enige zorg, de tegenaanvallen vertrokken steeds van diep op de Belgische helft, wat veel kracht vroeg van de Belgische middenvelders en aanvalsters. De Red Panthers gingen de rust in met een 0-1 voorsprong.

In het derde kwart zagen we opnieuw een zelfverzekerd Belgisch team dat defensief geen krimp gaf en de Duitsers vast zette op de rechterflank. De thuisploeg vond geen openingen en begon fouten te maken. De Panthers van hun kant bleven compact en beheerst spelen en prikten wanneer mogelijk.

Twee minuten in het laatste kwart kreeg Duitsland een eerst echte schietkans die, gelukkig voor de Belgen, op het ‘doelhout’ uiteen spatte. Het werd heet onder de voeten van de Panthers, maar dit belette hen niet te blijven controleren. De Duitse coach haalde zijn keepster naar de kant ten voordele van een extra veldspeelster. De druk ging nog de hoogte in, maar de Belgen vlogen op elke bal, legden hun stick of zelfs bijna hun hoofd … en het bleef 0-1 tot het einde. België zit in de finale van het EK! En dat was verdiend!