EK 2019 – Red Panthers pakken 3 punten met wisselvallige prestatie

>>>Bekijk alle foto’s

Na het mooie 1-1 gelijkspel van vorige zaterdag tegen Nederland, stonden de Red Panthers vandaag tegen Rusland voor hun tweede poulematch van het Belfius EuroHockey Championship.

Een dikke 2000 Belgische supporters waren naar het Wilrijkse Plein afgezakt, om hun Panthers naar winst te schreeuwen. Dit is een pak minder dan de 7000+ van de afgelopen 3 dagen – wat ook wel te verwachten was op deze maandag – maar de sfeer was minstens even luidruchtig als gisteren voor de wedstrijd van de Lions.

Na een korte observatieronde namen de Belgen snel de controle over het spel. Het openingsdoelpunt viel al na 8 minuten: Ambre Ballenghien zette zich goed door in het midden en vond Louise Versavel in de cirkel, die keihard afwerkte (1-0). Vijf minuten later verdubbelde Anne-Sophie Weyns de score voor de Belgen, na knap voorbereidend werk van Emma Puvrez. En nog een minuut later, op de eerste strafcorner voor de Panthers, sleepte Stephanie Vanden Borre de 3e goal voorbij de Russische keepster. Na het eerste kwart stond het al 3-0 voor België, beter kon niet.

In het tweede kwart ondergingen de Russen iets minder het spel van de Panthers, zonder echt gevaarlijk te zijn. Tot in de 24e minuut Sadovaia plots alleen opdook voor Aisling D’Hooghe en een eerste doelpunt voor Rusland op het scorebord toverde. Geen man overboord voor de Belgen echter, ze bleven mooi combineren. De score veranderde echter niet meer tot aan de pauze (3-0). De Red Panthers hadden er een sterke eerste helft op zitten.

Het derde kwart was een stuk minder, met wat gebrek aan structuur en discipline in het Belgische kamp. Buiten een mooie actie van Weyns op rechts en een prachtige backhand voorzet van Gerniers, die net niet kon gedevieerd worden, was er weinig te melden in dit kwart.

Na drie minuten in het vierde en laatste kwart rukte Weyns opnieuw mooi op op rechts, vond met een tikje geluk Louise Versavel, die meedogenloos de 4-1 op het bord zette. De Belgen hadden duidelijk hun drang van het eerste kwart terug gevonden. Een penalty corner bracht niks op, maar de aanvalsgolven van de Panthers volgden elkaar in sneltempo op. Een hard schot van Jill Boon werd mooi door de Russische keepster onschadelijk gemaakt.  Die dominantie leverde echter niks meer op. Eindscore: 4-1.

Met nog één poulewedstrijd te gaan, woensdag tegen Spanje, staan de Red Panthers aan kop van groep A. Ze hebben aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de halve finales. Winst verzekert hen van de eerste plaats in de groep.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!