EK 2019 – vandaag ook Ierland te sterk voor de Red Panthers

>>>Bekijk alle foto’s

Na de teleurstellende nederlaag van woensdag tegen Spanje, traden de Red Panthers vandaag aan tegen Ierland, in de poule voor het behoud.

Het was bloedheet in het stadion aan het Wilrijkse Plein, waar een tweeduizend tal Belgische en Ierse fans hadden afgesproken om er hun team aan te moedigen. Het waren de Ieren die heel  snel  de wedstrijd in handen namen. Na een paar aanvallen kregen ze een eerste strafcorner, die dankzij een mooi uitgevoerde fase op links, al onmiddellijk raak trof. Het stond al vroeg 0-1 voor Ierland. De Panthers wankelden, hun zelfvertrouwen kwijnde beetje bij beetje weg.

In het tweede kwart ging dit spelbeeld gewoon verder, met de Ierse meisjes in de aanval en de Belgische die moeite hadden om de bal te veroveren. En als dit al lukte, werd deze heel snel weer aan de tegenstander verloren. Na een achttal minuten in dit tweede kwart kwam er voor de Belgen wat beterschap, met kleine kansjes voor Gerniers en Boon, maar niks echt gevaarlijks. Door de hitte verliep de wedstrijd aan een redelijk traag tempo, wat het niet echt aantrekkelijk maakte voor het publiek. Het tweede kwart kabbelde rustig verder en het Belgische team bleef moeite hebben om hun spel terug te vinden. Beide teams gingen bij een 0-1 stand rusten.

De rust gaf spijtig genoeg geen soelaas, Het niveau van de wedstrijd bleef laag, beide teams presteerden ver onder hun werkelijke niveau. Beide ploegen leden veel balverlies en konden geen lijn leggen in hun prestatie. Bij één van de zeldzame betere acties van de Panthers, rukte Alix Gerniers op op rechts, dribbelde zich voorbij twee Ieren en gaf de bal aan Ambre Ballenghien, die helemaal alleen aan het strokepunt kon binnen tikken. Het stond 1-1. Spijtig genoeg veranderde dit weinig aan het spelniveau, de Belgische verdediging bleef heel kwetsbaar.  Helemaal op het einde van de wedstrijd werd dit pijnlijk afgestraft en kwamen de Ieren weer op voorsprong. De Panthers konden geen vuist meer maken en verloren deze wedstrijd uiteindelijk met 1-2.

Dit betekent dat er zondag (11u15) absoluut moet gewonnen worden tegen Belarus, liefst met zoveel mogelijk doelpunten, willen de Panthers niet het risico lopen om alsnog te degraderen naar de tweede divisie.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!