EK 2019 – 9 op 9 voor de Red Lions na galamatch tegen Wales

>>>Bekijk alle foto’s

In de derde en laatste poulewedstrijd van de Belfius EuroHockey Championships stonden de Red Lions vanavond tegen Wales. Met Loïc Van Doren in doel en Gauthier Boccard uit voorzorg aan de kant (rugpijn), gingen de Belgen op zoek naar een 9 op 9, na eerdere winst tegen Spanje en Engeland.

Na een gans eerste kwart waarin de Belgen wel het meeste balbezit hadden, maar nog teveel precisie misten, vielen er in de laatste minuut toch 2 doelpunten. Eerst vlamde Alexander Hendrickx de 1-0 mooi laag binnen op de eerste Belgische strafcorner. Daarna zette Arthur Van Doren Tom Boon mooi op weg richting cirkel, waarna de Brusselaar een backhand ‘scud’ in de winkelhaak joeg. Na 15 minuten stond het 2-0.

Het balbezit bleef aanhouden in het tweede kwart, maar gemis aan inzet (de Belgen waren al zeker van groepswinst voor de wedstrijd) liet zich toch voelen in de concentratie op het veld. Teveel  foute passes en soms te weinig ‘team play’ wrongen de kansen de nek om. Maar opnieuw vielen de doelpunten op het einde van het kwart. Nicolas De Kerpel zette met een fijne deviatie de 3-0 op het bord. En Cédric Charlier deed er, met veel gevoel voor timing, nog eentje bij in backhand. De Lions gingen rusten met een 4-0 voorsprong.

De tweede helft was van hetzelfde laken een broek, met ultradominantie van de Red Lions. Maar deze keer was het al prijs na 5 minuten, toen Felix Denayer Cédric Charlier vond aan de tweede paal voor z’n tweede doelpunt van de avond (5-0). Vijf minuten later stond Thomas Briels perfect opgesteld om de pass van Florent van Aubel in doel te deviëren (6-0). Flo ‘de Tovenaar’ zat beter en beter in de wedstrijd en begon het publiek te verblijden met prachtige technische hoogstandjes. De kansen voor de Belgen waren niet meer te tellen, maar de score wijzigde niet meer tot het einde van het derde kwart.

De Belgen waren duidelijk te snel voor de Welshmen en dat bleef ook zo in het vierde kwart. De ene aanval volgde de andere op. Maar dan kreeg Wales plots twee kansen kort op elkaar. Bij de eerste werd de ganse Belgische defensie in de wind gezet, maar plaatste de Welshe aanvaller de bal uiteindelijk nog naast. Twee minuten later volgde een eerste en een tweede penalty corner. Loïc Van Doren kon eindelijk laten zien wat hij waard was en hield de bal met een mooie duik uit z’n doel. De Belgen schakelden opnieuw een versnelling hoger en Victor Wegnez nam dat heel letterlijk. Hij vertrok van voor zijn 23 meter lijn en liet al zijn tegenstanders ter plaatse. De jonge middenvelder ging op z’n eentje een nieuwe pc afdwingen , maar het vizier Hendrickx stond deze keer niet goed afgesteld, zijn bal ging naast. De score zou uiteindelijk niet meer wijzigen, de 6-0 eindscore was een feit.

De Red Lions weten ondertussen dat hun halve finale tegen Duitsland zal zijn. Deze zal plaatsvinden op donderdagavond om 20u30, ipv. 18u zoals oorspronkelijk voorzien. En als de sfeer van vandaag met de Red Tribe een graadmeter mag zijn, wordt de wedstrijd van donderdag één om niet te missen!

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!