EHC2021 – Red Panthers zetten Italië opzij met 4-0

Er stond een heel andere opdracht op het programma van de Red Panthers vandaag op et EK hockey in Amstelveen. Na het gelijkspel tegen grootmacht Duitsland gisteren, moesten de Belgen vandaag het spel proberen maken tegen Italië, om de broodnodige drie punten binnen te halen.

Vanaf de eerste seconde werden de Italiaanse vrouwen op de eigen helft gedrukt. Aanvalsgolf na aanvalsgolf rolde over de Italiaanse verdediging heen, maar de Belgische prikken waren te slordig of misten nog dat laatste stukje afwerking. Het eerste schot tussen de palen was voor Michelle Struijk, maar doelvrouw Montserrat bokste weg. Vijf minuten later stormde Ambre Ballenghien alleen op de keepster af, maar ze liet de bal net iets te ver van haar stick rollen en, weg kans!

Na twee minuten in het tweede kwart kwam een eerste PC voor de Belgen, maar de harde flats van Vanden Borre werd gecounterd door Montserrat. Vijf minuten later, bij de tweede PC, was het wel prijs. Vanden Borre veinsde een schot op doel, maar mikte op Ambre Ballenghien aan de eerste paal, die beheerst in doel devieerde. België stond eindelijk 1-0 voor! De Panthers lieten de druk niet zakken en bleven kansen creëren. Op de vierde Belgische strafcorner koos Vanden Borre opnieuw voor de fase van het eerste doelpunt, maar deze keer stond de Italiaanse defensie pal. De dames gingen rusten bij een 1-0 voorsprong voor België.

Ook in de tweede helft was het al België wat de klok sloeg. En na vier minuten bereikte de bal Abi Raye, die goed stond opgesteld aan de kop van de Italiaanse cirkel. Haar schot schoof keihard tussen de benen van de keepster door en het stond 2-0. Een paar minuten later had Vanden Borre opnieuw een splijtende pass in petto richting Vandermeiren. De Antwerpse mikte echter net naast. Italië kwam er quasi niet aan te pas, maar het ontbrak de Belgische dames wel aan afwerkingskracht, want zoveel overwicht mocht gerust wat zwaarder aantikken op het scorebord.

Na twee minuten in het laatste kwart drong Ballenghien mooi de cirkel binnen, maar haar backhand schot stierf spijtig genoeg op de lat. Bij een daarop volgende PC was het deze keer youngster France De Mot die de bal er in dook aan de eerste paal: 3-0. En het was nog niet gedaan, want het lobje van De Mot iets later ging maar net over. En met zes minuten op de klok scoorde Ambre Ballenghien haar tweede van de namiddag. De Brusselse mikte, opnieuw op PC – wat stilletjes aan één van de wapens van de Red Panthers aan het worden is – een sleep rechtstreeks in de pin: 4-0. De Panthers bleven hard aandringen om te proberen een vijfde te scoren, gezien Engeland met 4-0 van Italië had gewonnen. Met nog 25 seconden op de klok volgde een ultieme PC voor de Panthers, maar die vijfde kwam er spijtig genoeg niet.

Dit was opnieuw een heel degelijke prestatie van de Red Panthers die, ook wanneer ze het spel moeten maken, hebben getoond dat ze er konden staan. Er is zeker nog wel werk aan de winkel in het aanvallende compartiment. Maar laat ons nu vooral enthousiast en hoopvol zijn!