EHC2021 – ‘Belgium Day’ op het EK hockey

Vanavond om acht uur spelen onze Red Lions hun halve finale tegen 18 + 3200 gemotiveerde Nederlanders. Maar zij zullen niet de enige Belgen zijn vandaag op het veld van het Wagener Stadion in Amstelveen. De eerste wedstrijd van de dag, tussen Spanje en Wales, zal nml. geleid worden door een 100% Belgisch scheidsrechtersduo. Michaël Pontus en Sebastien Michielsen werden aangesteld als arbiters voor deze eerste wedstrijd van groep C.

Onze twee landgenoten floten een vlekkeloze partij, die – het moet gezegd – heel correct verliep, met de juiste balans aan autoriteit en spelinzicht. Proficiat! En ‘by the way’, Spanje won met 6-1 van Wales.

‘Seb’ en ‘Mika’ zijn niet de enige Belgen aan officials zijde op dit Europees kampioenschap. België is sterk vertegenwoordigd, met scheidsrechters Laurine Delforge en Céline Martin-Schmets en ‘Peps’ van Besien als Umpires Manager voor het vrouwentoernooi. Maar we hebben ook twee judges op dit toernooi, met Caroline van de Leur en Loïc Cogels. Het harde werk van de Officials’ Division van de KBHB begint duidelijk vruchten af te werpen …

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie