Eerste Officiële side-events van Belfius Eurohockey Championships 2019 voorgesteld

ANTWERPEN- De Koninklijke Belgische Hockey Bond en de Europese Hockey Federatie hebben met trots de eerste officiële side-events aangekondigd van de Belfius EuroHockey Championships 2019 dat plaats vindt in Antwerpen op het Wilrijkse plein van 16 tot 25 augustus. Daarmee kan het aftellen voor hockeyliefhebbend België nu echt beginnen!

Via deze side-events hoopt de KBHB de gaststad volledig onder te dompelen in de hockeysfeer en zo elke Antwerpenaar deze zomer bij het toernooi te betrekken. Tijdens de Urban Street Hockey Tour zal een mobiel hockeyveld verschillende Antwerpse pleinen bezoeken om “niet-hockeyfans” met de sport in contact te brengen, voorts organiseert Red Lion Tom Boon een kwalitatief jeugdcamp op Beerschot HC en houdt Club Tropicana voor de elfde editie op rij een heus hockey -en muziekfestival op K Mechelse HC.

Daarnaast staan de vierde editie van de Euro ParaHockey Championships gepland op lokale club Victory HC en host de organisatie, in samenwerking met de EHF, twee meerdaagse congressen: het EHF Youth Leadership Festival en het EHF Top Coaches Programme. Waar internationaal ondernemende jongeren en topcoaches gestimuleerd hun hockeyprojecten voor te stellen en van elkaar te leren.

2019 belooft overigens een uitzonderlijk druk hockeyjaar te worden voor zowel Antwerpen als voor onze Red Lions/Red Panthers. Voorafgaand aan de Belfius EuroHockey Championships van augustus, worden ook zes van de acht thuiswedstrijden van de prestigieuze FIH Pro League in mei en juni op het Wilrijkse Plein afgewerkt. (meer info via www.fihproleague.be)

Hieronder de datums, locaties en websites van de eerste officieel aangekondigde side-events. Naarmate het toernooi nadert, zal de lijst met officiële side-events verder worden aangevuld.

 1. Urban Street Hockey Tour: Elke zaterdag in juni en juli, verschillende locaties in Antwerpen.
  => http://www.belfiuseurohockey.com/nl/urban-street-hockey-tour/
 2. Euro Parahockey Championships: 19 tot 21 augustus, Victory HC.
  => http://www.belfiuseurohockey.com/nl/parahockey-championship/
 3. EHF Youth Leadership Festival: 13 tot 17 augustus, Wilrijkse plein
  => https://eurohockey.org/wp-content/uploads/2018/12/EHF-Youth-Leadership-Festival-Schedule.pdf
 4. Tom Boon Hockey Camps special Euro Edition: 19 tot 23 augustus, Beerschot Hockey Club
  => https://www.tomboonhockey.be/nl/#!/stages
 5. EHF Top Coaches Programme: 21 tot 25 augustus, Wilrijkse Plein
  => http://www.belfiuseurohockey.com/nl/top-coaches-programme/
 6. Club Tropicana Recreative Tournament: 28 en 29 juni, K. Mechelse HC
  => https://clubtropicana.be/

Meer informatie via de website: http://www.belfiuseurohockey.com/nl/

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie