Een nieuwe thuis voor de nationale hockeyteams in Antwerpen

De Vlaamse Hockey Liga is, in samenwerking met Sport Vlaanderen en Stad Antwerpen, gestart met de bouw van een ‘center of excellence’ voor de nationale hockeyteams op het sportcentrum Wilrijkse Plein in Antwerpen. Het gebouw zal in mei 2021 worden opgeleverd en zal de officiële uitvalsbasis worden van de Red Panthers en de Red Lions in hun voorbereiding op de grote hockeytoernooien.

Dit high performance trainingscentrum is bestemd om de nieuwe ‘thuis van de Red Lions en Red Panthers’ te worden. Beide teams zullen er over vier verdiepingen kunnen beschikken over hun eigen kleedkamer met ijsbad faciliteiten en hun eigen ‘war room’ waarin ze teamtactieken bespreken en wedstrijdanalyses doen, en elke speler/speelster ook zijn/haar individuele acties zal analyseren. Daarnaast is er ook een gezamenlijke ‘state of the art’ indoor én outdoor fitness voorzien, alsook kiné ruimtes, een spelerslounge, een eetruimte, een grote vergaderzaal en een rust-en studeerruimte.

Naast de nationale dames en heren zal dit gebouw ook de andere nationale jeugdteams ontvangen voor hun trainingen en stages, én zal de high performance staf van de KBHB er zijn intrek nemen.

Het project dat in 2018 door de VHL werd opgestart, komt er dankzij een partnership met het Vlaamse Gewest en Sporting A, de sportdienst van de stad Antwerpen. Sport Vlaanderen verleent hiervoor een belangrijke subsidie, terwijl de stad naast een subsidiebedrag ook het stuk grond tussen de sporthal en het ‘clubhuis-gebouw’ op het sportcentrum Wilrijkse Plein via een recht van opstal ter beschikking stelt. Dankzij deze belangrijke openbare inbreng en een lening bij de bank, is de VHL in staat om dit ambitieus project van om en bij de 3 miljoen euro te financieren.

Het geselecteerde Antwerpse architectenbureau POLO Architects heeft een gebouw ontworpen dat helemaal beantwoordt aan de noden en ambities van onze teams.

Er werd gekozen voor een eenvoudig, compact en helder houten paviljoen in het duurzame CLT (kruislaaghout), met aansluitende zuidgeoriënteerde omheinde patio.

Daarnaast wordt er geïnvesteerd in duurzame technieken en zonnepanelen. Na aanbesteding werd het Belgische bouwbedrijf Vanderstraeten belast met de uitvoering van de werken, die in de loop van mei 2021 zouden moeten afgerond zijn.

“Dit is een echte mijlpaal voor het Belgische hockey. We zijn heel fier dat we erin geslaagd zijn om dit uitzonderlijke project – dat eindelijk een echte thuis zal bieden aan onze nationale teams – met de hulp van Stad Antwerpen en van het Vlaamse Gewest  concreet te hebben kunnen maken. Dit center of excellence wordt ongetwijfeld een enorme troef voor de ontwikkeling van hockey in Vlaanderen en in België,” zegt Christoph Van Dessel, Algemeen Directeur van de VHL en projectverantwoordelijke.

“Onze nationale ploegen gaan kunnen beschikken over een fantastisch trainingscentrum. Op eenzelfde locatie zullen ze er alle faciliteiten hebben die nodig zijn om aan de top van de wereld te blijven. De verschillende ruimtes werden in samenspraak met de atleten geconcipieerd om tegemoet te komen aan al onze behoeften, zowel op sportief vlak als op comfortniveau voor onze speelsters/spelers.” bevestigt Adam Commens, High Performance Manager van de KBHB.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »