Druk hockey w-e in zicht in de Ere afdeling!

Komende zondag wordt de tweede speeldag van de Belgian Men Hockey League gespeeld. Maar door de deelname van Beerschot en Herakles aan de eerste rondes van de Euro Hockey League, die van 4 tot 6 oktober in Barcelona zullen plaatsvinden, spelen beide teams op vrijdagavond (20u30) eerst nog een vooruitgeschoven wedstrijd.

Beerschot, dat vorige zondag 1-1 gelijk speelde tegen Herakles, krijgt de ratten van Racing op bezoek. Arthur De Sloover tegenover Victor Wegnez dus, dat zal vonken geven! En Waterloo Ducks komt naar Lier en staat tegenover Herakles. Zal Nico De Kerpel opnieuw scoren, of houdt Vincent Vanasch weer alles tegen?
Op zondag is het Herakles dat naar Racing trekt, terwijl Beerschot een Antwerps onderonsje houdt met Anwerp in St Job. Het valt af te wachten hoe beide ‘Europese’ teams zullen recupereren van de vrijdagavondmatch. Verder valt vooral het duel Leuven-Watducks op, waar Simon Gougnard in zijn nieuwe kleuren tegen zijn ex-teamgenoten zal staan. Gantoise, dat vorig w-e knap won van Dragons (3-1), krijgt Braxgata over de vloer, dat er negen in het mandje legde tegen nieuwkomer Namur. Benieuwd wat deze confrontatie zal geven. In het park van Brasschaat gaat Dragons voor eigen supporters de confrontatie aan met Oree, dat vorige zondag verrassend won van landskampioen Leopold (2-3). Na het verlies op Gantoise, zullen de Draken er alles willen aan doen om hun eerste punten te pakken. En Leopold trekt naar Namur, dat voor eigen supporters de 9-0 afgang van vorig w-e zal willen rechtzetten. Maar zullen de mannen uit Ukkel dit toelaten?

In de Belfius Women Hockey League staat zondag meer dan de helft van de nationale damesploeg op het veld in Gent. Gantoise, dat vorig w-e Dragons klopte dankzij een prachtdoelpunt van Ambre Bellenghien na een mooie assist van Emilie Sinia, ontvangt Braxgata dat, ondanks z’n vijf internationals, niet verder kwam dan een 1-1 gelijkstand tegen Antwerp. Hier ook, staat Barbara Nelen met Gantoise tegenover haar ploeg van vorig seizoen. Leuven, dat met 1-5 verloor van Racing, ontvangt Waterloo Ducks, dat met 6-1 won van Mechelse. Wordt het verschil opnieuw zo groot? En de White Star zal ook bevestiging zoeken tegen Antwerp, na de 4-1 winst tegen Herakles. De dames uit Lier moeten naar Brasschaat, waar beide teams zullen strijden voor hun eerste punten, terwijl Mechelse naar Leopold trekt. Leopold heeft al drie punten, na de 2-0 winst tegen Victory, dat zelf naar Racing moet. Maar ook Jill Boon wil met Racing drie extra punten toevoegen aan hun totaal.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie