DOMO Sports Grass – Waterbesparend speelveld op finales ION Hockey League 2023

De hockeyfinales van ION 2023 vonden twee weken geleden plaats. De spelers streden op 20 en 21 mei om de beker. De toeschouwers konden zich verheugen op twee spannende dagen. Het wedstrijdveld was een waterarm DOMO nat veld, gelegen op de site van KHC Dragons in Brasschaat.

Waterveld met Aqua Saving System

De strijd om de beker wordt aangegaan op het Domo® Ultimate Pro waterveld van Domo® Sports Grass. Wist je dat je met Domo® Ultimate Pro tot wel 70% water kan besparen in vergelijking met klassieke watervelden? Een conventioneel veld vereist voor en tijdens wedstrijden veel bewatering om optimaal te kunnen spelen. Domo® Ultimate Pro beschikt over een zogenaamd Aqua Saving System met speciale PE/ASBF- vezels. Deze houden het water veel langer vast, met als resultaat een drastische vermindering in waterverbruik.

Professioneel spel met maximale wendbaarheid

Iedere ervaren professional weet dat tophockey het resultaat is van verschillende factoren: het talent van de spelers, een kwalitatieve uitrusting, maar ook de speelondergrond. Domo® Ultimate Pro garandeert superieure technische speleigenschappen met een extreem snelle balrol. Het absorbeert perfect    alle speler- en balbeweging en laat een maximale comfortabele wendbaarheid toe. Kortom: de ideale speelondergrond voor de ION hockey finales.

De balans tussen milieu en prestatie

Het ecologische aspect is de laatste jaren een hot topic geworden. Bij hockey gaat het debat vooral over het gebruik van watervelden. Deze garanderen nog altijd de beste prestaties en comfort voor de spelers. De nadelen van watervelden zijn de hogere kostprijs voor de clubs en het overmatige waterverbruik.

De topvelden zijn nog altijd watervelden. Nu zit de evolutie meer in de ecologische sfeer rond het waterverbruik. Er zijn dus velden nodig die minder water verbruiken zoals bijvoorbeeld Domo® Ultimate Pro. “- Jean Willems- Business Line Director Domo Sports Grass

Dankzij Domo® Ultimate Pro is Domo® Sports Grass erin geslaagd de ideale balans te vinden tussen het milieu en de technische prestaties van de spelers. We zijn verheugd om dit ook te kunnen bieden op de ION hockey finales.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie