De vernieuwing van de Red Panthers krijgt vorm

De Red Panthers zitten in een heropbouwfase. Na het uitblijven van de kwalificatie voor de Olympische Spelen een jaar geleden, besloot de staf zich te richten op de toekomst, met het opleiden van opkomend talent en het opbouwen van een hecht team dat alle omstandigheden aankan. De ambitie is de uitbouw van een solide Belgische ploeg, die in staat is om te verrassen op de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Om dit te realiseren, werden er de laatste tijd enkele veranderingen doorgevoerd:

Om te beginnen wordt Tim White de nieuwe assistent van bondscoach Niels Thijssen, ter vervanging van Simon Letchford die een paar maanden geleden vertrok. Tim White komt uit Australië en heeft de afgelopen vier jaar de Australische U21 dames gecoacht, waarmee hij een bronzen medaille won op de laatste Junior World Cup. De afgelopen jaren heeft hij hard gewerkt om de jonge talenten zo goed mogelijk klaar te stomen tot complete en competitieve atleten voor het A-team. Tim White over zijn aanstelling: “Ik ben zeer verheugd om deel te kunnen nemen aan het Belgische nationale vrouwenprogramma en samen te werken met Niels en de andere stafleden. Ik heb het internationale vrouwenhockey de afgelopen jaren op de voet gevolgd en heb de Red Panthers altijd beschouwd als een team vol getalenteerde en veelbelovende atleten. Ik kijk er naar uit om met de staf en de speelsters aan de slag te gaan!”

Daarnaast, zoals u kon zien tijdens de laatste Hockey Pro League wedstrijden, hebben enkele nieuwe rekruten van de Young Red Panthers (U21) hun intrede gedaan in de A-ploeg. Vanessa Blockmans, Anne-Sophie Roels, Hélène Brasseur en Shaunda Ikegwuonu zullen blijven trainen met de Panthers. Samen met hen worden France de Mot en Agathe Willems in hetzelfde programma opgenomen, met het oog op de ontwikkeling van onze jonge talenten. Deze nieuwe “testspeelsters” zullen daarom tot het einde van dit jaar met het A-team trainen, om daarna terug te keren naar de U21-kern, die ook doelstellingen moeten trachten te halen in 2021. Maar ze zullen blijven genieten van een specifieke ontwikkelingsomgeving en zullen nauwlettend worden gevolgd door de staf van beide teams.

Helaas betekent de integratie van nieuwe speelsters ook het vertrek van anderen. De Red Panther-staf heeft de moeilijke beslissing genomen om Joanne Peeters niet meer te integreren in de kern van het nationale team. “We zijn ons ervan bewust dat dit nooit prettig nieuws is, zowel op sportief als op persoonlijk vlak. Vooral omdat Joanne al enige tijd lid is van de Red Panthers. Maar met het oog op het komende EK en de jonge garde die aan de deur klopt, moeten we eerlijk zijn tegenover haar door uit te leggen dat we voor de toekomst van de Red Panthers niet meer op haar rekenen”, zegt bondscoach Niels Thijssen. “We zijn Joanne ontzettend dankbaar voor alles wat ze in de loop der jaren voor het team heeft gedaan en voor haar voorbeeldige mentaliteit! We wensen haar het beste voor de toekomst!”

In de komende weken blijven de Red Panthers trainen ter voorbereiding van hun volgende grote uitdagingen: de Hockey Pro League in mei 2021 en het EK in juni 2021. En uiteraard gebeurt dit met totaal respect voor de geldende gezondheidsmaatregelen.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie