De Red Lions en hun coach gekroond op het Sportgala!

Deze zaterdagavond was het in Schelle verzamelen geblazen, voor de Belgische topsporters, voor het jaarlijkse Sportgala. Na de Nationale Trofee voor Sportverdienste die ze vorige donderdag in de wacht sleepten, waren de Red Lions opnieuw genomineerd, deze keer voor de award van Sportploeg van het Jaar.

Hier waren het de sportjournalisten die twaalf maanden Belgische sportprestaties keurden en beloonden. En opnieuw wonnen de Red Lions de trofee voor het beste team van het jaar, voor de mannenaflossing 4×400 (Belgian Tornados) en de Rode Duivels. Historisch feit: de Belgische hockeymannen zijn de allereerste ploeg die deze trofee al voor de vierde keer (2012, 2016, 2018 en 2019) wint.

Hockey bondscoach Shane McLeod won de trofee voor beste coach van het jaar, voor Philippe Clément (Club Brugge). Hij is pas de tweede buitenlander die deze onderscheiding ontvangt sinds 2011, toen de regel werd gewijzigd opdat ook een niet-Belgische coach zou kunnen winnen.

Vincent Vanasch eindigde al individuele sporter net naast het podium (vierde plaats) en Victor Wegnez, na z’n mooie EK, op de twaalfde plaats in het klassement strandde.

Gefeliciteerd, allemaal!

Vind hier de foto’s van de avond

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie