De Licentiecommissie heeft vonnis uitgesproken voor de Eredivisieclubs

Op donderdag 29/04 heeft de Licentiecommissie zich uitgesproken over de toewijzing van de licenties voor de Eredivisie, na een grondige analyse van de licentiedossiers van alle clubs die een dossier hadden ingediend om volgend seizoen in Ere te kunnen spelen. Zij kondigde aan dat 20 van de 21 clubs hun licentie bekomen, één club krijgt deze in dit stadium nog niet.

Op de Algemene Vergadering van de KBHB vorig jaar hadden de clubs de invoering van een licentiemechanisme goedgekeurd. Het doel is de kwaliteit van de competities te waarborgen en financiële fair play te garanderen, hetgeen de ontwikkeling van eerlijke competities zal bevorderen.

De invoering van de licentie gebeurt progressief: vanaf het seizoen 2021-2022 voor de clubs van de Eredivisie, vanaf het seizoen 2024-2025 voor de clubs die in Nationale 1 en 2 willen aanteden, en tegen het seizoen 2027-2028 zullen ALLE clubs over een licentie moeten beschikken om in een nationale competitie aan te treden.

De belangrijkste licentievoorwaarden hebben betrekking op de naleving van bepaalde verplichtingen op juridisch, financieel en infrastructureel vlak. De naleving van deze licentievoorwaarden wordt gecontroleerd door de Licentiecommissie, na een eerste analyse door de Licentie Manager. Beiden zijn onafhankelijk van de KBHB.

Noteer dat tegen het vonnis van de Licentiecommissie een laatste beroepsprocedure mogelijk is, bij het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport).

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »