De licentiecommissie heeft haar oordeel geveld voor Eredivisie en D1 clubs

Sinds het seizoen 2021-2022 is een licentiemechanisme ingevoerd voor clubs die in de Belgian League Eredivisie Dames en Heren willen spelen. Vanaf het seizoen 2024-2025 zal de licentie ook verplicht zijn om in de Belgian League Divisie I Dames en Heren aan te treden. Het doel van deze licentie is de kwaliteit van de competities te waarborgen, een financiële fair play in te voeren die de ontwikkeling van eerlijke kampioenschappen bevordert en een financiële ontsporing binnen de clubs te voorkomen.

De belangrijkste voorwaarden voor de toekenning van licenties hebben betrekking op de naleving van bepaalde wettelijke en sociale verplichtingen, de financiële continuïteit en de goedkeuring van de infrastructuur. De naleving van deze licentievoorwaarden wordt gecontroleerd door de Licentiecomissie, na een eerste analyse door de Licentie Manager. Belangrijk is dat deze organen volledig onafhankelijk van de KBHB opereren.

Op dinsdag 30 april 2024 heeft de Licentiecommissie zich uitgesproken over de toewijzing van licenties voor de Eredivisie en voor Divisie 1. Zij heeft de clubs die een licentie hadden aangevraagd en de KBHB ervan in kennis gesteld. Zij heeft meegedeeld dat, na een gedetailleerde analyse van de licentieaanvragen van alle clubs die een dossier hebben ingediend om tijdens het seizoen 2024-2022 in Eredivisie en Divisie 1 te kunnen spelen, aan 33 clubs een licentie is toegekend.

>>>Officiële verklaring van de Licentiecommissie

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »