De Licentiecommissie heeft haar oordeel geveld voor de Eredivisie clubs

Sinds het seizoen 2021-2022 is een licentiemechanisme ingevoerd voor clubs die in de Belgian League Eredivisie Dames en Heren willen spelen. Het doel van deze licentie is de kwaliteit van de competities te waarborgen, een financiële fair play in te voeren die de ontwikkeling van eerlijke kampioenschappen bevordert en een financiële ontsporing binnen de clubs te voorkomen.

De belangrijkste voorwaarden voor de toekenning van licenties hebben betrekking op de naleving van bepaalde wettelijke en sociale verplichtingen, de financiële continuïteit en de goedkeuring van de infrastructuur. De naleving van deze licentievoorwaarden wordt gecontroleerd door de Licentiecomissie, na een eerste analyse door de Licentie Manager. Belangrijk is dat deze organen volledig onafhankelijk van de KBHB opereren.

Op vrijdag 28 april 2023 heeft de Licentiecommissie zich uitgesproken over de toewijzing van licenties voor de Eredivisie. Zij heeft de clubs die een licentie hadden aangevraagd en de KBHB ervan in kennis gesteld. Zij heeft meegedeeld dat, na een gedetailleerde analyse van de licentieaanvragen van alle clubs die een dossier hebben ingediend om tijdens het seizoen 2023-2024 in de Eredivisie te kunnen spelen, aan 19 clubs een licentie is toegekend. Daarnaast heeft de Licentiecommissie aangekondigd niet overtuigd te zijn door het dossier van 2 clubs, waaraan zij bijgevolg geen licentie toekent.

Voor de clubs die hun licentie niet hebben verkregen, is nog een eventuele beroepsprocedure in laatste aanleg tegen het vonnis van de Licentiecommissie mogelijk bij het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport). De betrokken clubs hebben 5 werkdagen de tijd om beroep aan te tekenen bij het BAS. 

Zoals bepaald in het Sportief Reglement van de KBHB (SR), kan een club niet deelnemen aan een competitie van de Belgian League Eredivisie Dames of Heren indien deze geen licentie heeft verkregen voor het betrokken seizoen. Deze club wordt dan vervangen door een andere club, volgens de procedure beschreven in artikel 13.7 van dit SR.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »