De Eredivisie opent het indoorseizoen 2022-2023

Het wordt een speciaal indoor seizoen voor het vrouwelijke en mannelijke tophockey. Het opmaken van de kalender was absoluut geen sinecure, mede door het uiterst drukke internationale programma: een EK voor de Indoor Red Lions in december, een WK in februari voor de Indoor Red Panthers & Lions (klik hier om de agenda van onze nationale indoor teams te ontdekken) en een Europese clubkampioenschap eind februari.

Het werd een evenwichtsoefening voor onze Competitie afdeling, die 14 wedstrijden moest zien te plannen in twee korte maanden. Want de Belgian Indoor Finals 2023 staan al gepland op 28 en 29 januari 2023 in het Belleheid Center (1760 Roosdaal).

Indoor Women Hockey League - 14 wedstrijden op 9 speeldagen

De dames beginnen hun kampioenschap deze zaterdag 26 november in twee verschillende zalen: in Edegem (Sporthal Den Willecom) en in Louvain-La-Neuve (Blocry). Wellington, Antwerp, Waterloo Ducks en Dragons spelen in de provincie Antwerpen, terwijl White Star, Racing, Orée en Gantoise naar Waals-Brabant moeten afreizen. Elk team zal zaterdag twee wedstrijden spelen.

Belangrijke data:

 • 26/11 start van het kampioenschap
 • 22/12 avondwedstrijd (donderdag)
 • 21/01 laatste wedstrijd van het reguliere seizoen
 • 28/01 halve finales
 • 29/01 finales

U kunt de volledige kalender HIER terugvinden en de wedstrijdschema’s ontdekken op onze website of rechtstreeks op uw mobiele “Hockey Belgium app”.

Indoor Men Hockey League – het EK in december maakt het nog ingewikkelder

De Indoor Red Lions nemen van 8 tot en met 11 december deel aan het EK in Hamburg (Duitsland). Dit toernooi maakt de nationale indoorkalender voor 2022-2023 nog ingewikkelder.

Op nationaal niveau staan de eerste wedstrijden van het seizoen ook nu zaterdag 26 november geprogrammeerd, van 14.45 tot 19.45 uur in Ohain (Sport Village). Elke ploeg zal slechts één wedstrijd spelen op deze eerste speeldag. Leopold zal zijn Belgische kampioenstitel van 2022 willen verdedigen tegen Amicale Anderlecht, Baudouin, Daring, Waterloo Ducks, White Star, Pingouin en Orée.

Belangrijke data:

 • 26/11 start van het kampioenschap
 • 23/12 avondwedstrijd (vrijdag)
 • 13/01 avondwedstrijd (vrijdag)
 • 22/01 laatste wedstrijd van het reguliere seizoen
 • 28/01 halve finales
 • 29/01 finales

U kunt de volledige kalender HIER terugvinden en de wedstrijdschema’s ontdekken op onze website of rechtstreeks op uw mobiele “Hockey Belgium app”.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »