De eerste ‘Club Umpires’ nu bij de grote jongens!

De eerste vier clubscheidsrechters hebben de verschillende stappen doorlopen en kunnen ze er nu prat op gaan dat ze de ‘coming generation’ zijn van het scheidsrechtersambt. Zij zijn onlangs geslaagd voor hun nationale scheidsrechtersexamens en kunnen nu worden opgeroepen om wedstrijden op het hoogste niveau te fluiten!

Arnaud Kennes en Thibaut Dehennin (beiden van Braxgata) hadden hun examens al in november met succes afgerond. Nu volgden ook Senne Van Dessel (Keerbergen) en Max Lambrecht (Antwerpen). En met hun diploma van nationaal scheidsrechter op zak, kunnen deze vier jonge mannen nu beginnen dromen om zich ooit met de allerbeste nationale en  internationale scheidsrechters te kunnen meten.

De Umpire Academy, opgestart door de Vlaamse en Franstalige Liga’s, is bestemd voor diegenen die als scheidsrechter willen starten of zich willen vervolmaken en helpt scheidsrechters om zich voor te bereiden op een nationale carrière. Na gespot te zijn in hun club en na vele uren op het veld te hebben doorgebracht, fluitje in de mond, hebben onze vier jonge gasten eerst hun ‘Club Umpire’ (of clubscheidsrechter) examen afgelegd. Daarna werden ze gedurende hun ganse trajekt begeleid door een Club Umpire Coach (CUC), die tot doel heeft om de kennis van de spelregels op alle niveau’s te vergroten, maar ook om scheidsrechters te ondersteunen die op een hoger niveau willen fluiten. En uiteindelijk werden ze opgevolgd door een coach van de Federatie, om hen voor te bereiden op het examen van nationaal scheidsrechter.

« Scheidsrechter zijn, is voor mij een echte passie geworden. Elke wedstrijd is verschillend en biedt de nodige uitdagingen. Ervoor zorgen dat de wedstrijd goed verloopt, door deze zo goed mogelijk te omkaderen, dat is wat ik het liefste doe», legt Senne Van Dessel uit. “Naar mijn mening is arbitrage een levensstijl en the sky is the limit,” voegt hij eraan toe.

Max Lambrechts op zijn beurt, was amper 13 jaar oud toen hij Club Umpire werd. Anderhalf jaar lang bleef hij trainen dankzij de steun van zijn club en in het bijzonder de begeleiding van Laurine Delforge! Ondertussen is hij nu ook zelf nationaal scheidsrechter geworden.

Alle vier, van harte gefeliciteerd!

Voor meer informatie over de Umpire Academy en de scheidsrechtersopleidingen, klik hier!

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie