Craig Fulton wordt Assistant Coach Red Lions

Oud Zuid-Afrikaans en Olympisch hockeyspeler Craig Fulton, wordt de nieuwe assistent bondscoach van de Belgische mannenploeg. Craig was tot vandaag de hoofdcoach van de Ierse nationale mannenploeg. Hij vervangt in deze rol Philippe Goldberg, die onlangs had aangegeven te willen stoppen als assistent bij de Red Lions na de Champions Trophy in juni. Craig start bij België vanaf 1 juli 2018.

High Performance Director, Adam Commens legt uit: “Na een grondige zoektocht en gesprekken met verscheidene Belgische en internationale coaches, zijn we enorm opgezet met de komst van Craig. In ons recruteringsproces hadden we een aantal belangrijke criteria opgenomen:  ervaring met het huidige internationale hockey, Olympische ervaring en liefst ook een profiel van hoofdcoach, om de huidige staf van de Red Lions te versterken. We zijn van mening dat Craig deze criteria perfect invult en de ideale vervanger zal zijn van Phil.

Craig Fulton heeft een uitgebreide ervaring als internationale hockeycoach, zowel met Ierland als met Zuid-Afrika. Zo leidde hij de Ierse mannenploeg naar hun eerste Olympische kwalificatie  in meer dan 100 jaar. In 2015 was hij genomineerd als FIH Men’s Hockey World Coach of the Year en is het brein achter het huidige ‘revival’ van het Ierse mannenhockey.

Bovenop zijn rol als assistant coach, zal Craig ook het nieuwe “Tokyo and Beyond” programma leiden. Dit programma zal zich toespitsen op de talentvolle spelers die net niet zijn opgenomen in de selectie van de  Red Lions, met als korte termijn doelstelling de selectie voor de Olympische Spelen van Tokyo. Op lange termijn zal dit programma het post Tokyo tijdperk voorbereiden.

Meer informatie over dit nieuwe programma volgt na de zomer.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie