Clubs News – Hockeyclub Keerbergen Tigers zegt nee tegen wegwerpplastic!

Vanaf 2021 geldt in de Europese Unie een verbod op plastic wegwerpartikelen en daar wil Hockeyclub Keerbergen Tigers alvast als dynamische sportclub het voorbeeld geven met deze sensibiliseringscampagne tegen wegwerpplastic.

Ondertussen kennen we allemaal het toenemende probleem van plastic vervuiling. Te vaak krijgen we te zien of te horen dat slecht afbreekbare delen van ons weggeworpen plastic in de natuur terecht komen. Ze vervuilen aarde en oceaan, zijn verantwoordelijk -na accidentele inname- voor de dood van ontelbare dieren te land en ter zee, en komen als microplastics terug op ons bord, in de lucht die we inademen en in het water dat we drinken.

Hockeyclub Keerbergen Tigers hecht sinds haar oprichting van de club veel belang aan ecologische waarden en wil ook nu haar steentje bijdragen in de strijd tegen het wegwerpplastic.Immers, van intensief hockey spelen krijg je een grote dorst, en vele van die dorstlessers zijn jammer genoeg te koop in  wegwerpflesjes. Het resultaat hiervan? Een onnodige extra berg plasticafval.

Het clubbestuur heeft besloten om vanaf mei 2021 geen wegwerpplastic meer toe te laten op de clubterreinen.
Om dit mogelijk te kunnen maken is men overgegaan tot de aanschaf van duurzame drinkbussen – met eigen branding – die vanaf vandaag aan onze leden gratis geschonken zullen worden. Van zodra de hockeycompetitie opniew van start gaat zullen ook bezoekende teams op de hoogte gebracht worden van dit initiatief en aangespoord worden om het voorbeeld te geven! Hockeyclub Keerbergen Tigers hoopt hiermee een voorbeeld te stellen inde strijd tegen de plasticvervuiling en een trendsetter te zijn in de aanloop naar de plastic vrijemaand mei in samenwerking met het gemeentebestuur van Keerbergen.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie