Einde van een prachtig en verrassend WK in Londen

Van 21 juli tot 5 augustus vond het WK dames plaats in Londen. Onze Red Panthers schitterden er met mooie prestaties en een duidelijk zichtbare progressie; hun parkoers had dan ook wat langer mogen duren. Dit werd abrupt afgestopt door Spanje, in de barragematch die toegang gaf tot de kwartfinales. Desondanks, is dit het toernooi van de bevestiging voor de Belgische dames, na de zilveren medaille op het EK in Amstelveen vorig jaar, met de gegronde hoop om binnenkort de top 10 binnen te dringen.

‘De ene zijn dood, is de andere zijn brood’, zegt het spreekwoord. Deze vroegtijdige uitschakeling heeft onze nationale scheidsrechter Laurine Delforge in staat gesteld om op het hoogste niveau te fluiten en te blijven groeien in het toernooi, tot helemaal in de finale op zondag 5 augustus! Enkele dagen ervoor werd ze ook al door de Internationale Federatie met de ‘Golden whistle’ gehuldigd voor haar honderdste internationale wedstrijd.

De Nerderlandse dames wonnen, weinig verrassend en voor de achtste keer in hun geschiedenis, goud, na een monsterscore van 6-0 in de finale. Hun tegenstandsters, daarentegen, stonden wél heel verrassend in de finale, na een buitengewoon toernooi! Ierland stond 16e op de wereldranglijst, maar kaapte de zilveren medaille weg, na een ongelofelijk en schitterend parkoers!  En ook op de derde trede van het podium staat een verrassende gast: Spanje, nummer 10 van de wereld, klopte Australië (FIH 5) in de kleine finale. Voor onze Red Panthers werd het uiteindelijk de 10e plaats op dit WK. Hieronder het volledige eindklassement.

Nu krijgen de Red Panthers wat rust, alvorens opnieuw het trainingsveld op te zoeken en opnieuw keihard aan de slag te gaan. Deze keer ter voorbereiding van de nieuwe Hockey ProLeague die begin 2019 op het programma staat. Top 10 here we come!

1e: Nederland
2e: Ierland
3e: Spanje
4e: Australië
5e: Duitsland
6e: Engeland
7e: Argentinië
8e: India