Champions Trophy – De Red Lions spelen 1-1 gelijk tegen Argentinië

De Red Lions moesten deze dinsdagavond vol aan de bak om in de running te blijven op deze Champions Trophy. Na de zware opdoffer tegen Nederland zondag, waren de Belgen verplicht om een goed resultaat neer te zetten tegen Argentinië (nr. 2 op de wereldranglijst).

Het eerste kwart ging redelijk gelijk op, al was het niveau niet echt top, met teveel foute controles en passes aan beide kanten en te weinig echte kansen. In de 13e minuut versierden de Argentijnen hun eerste PC, die Gonzalo Peillat met een harde sleeppush verzilverde (1-0). De Belgen moesten wakker schieten, en vlug, wilden ze niet in het toernooi wegzakken.

In het tweede kwart ging het niet echt beter met de intensiteit. De Belgen vonden geen opening in de Argentijnse verdediging, ondanks een schot van Sébastien Dockier op het einde van de eerste helft.

En spijtig genoeg was het in de tweede helft van hetzelfde laken een broek. Het ritme lag veel te laag, de wedstrijd bleef maar voort kabbelen. Nochtans kon Amaury Keusters dankzij een mooie tip-in op een pass van Cédric Charlier, de score weer gelijk zetten (1-1). Iedereen hoopte dat dit de start zou zijn van de heropleving van de Belgen, maar dit werd het echter niet. De Red Lions konden maar niet hun beste niveau terugvinden. Het laatste kwart werd een kopie van de drie eerste. In de 52e minuut slaagde Victor Wegnez er nog in om dankzij een mooie slalom voor gevaar te zorgen in de cirkel van de Zuid-Amerikanen. Maar tevergeefs, de score bleef op 1-1 steken tot het einde.

Dit was een teleurstellend gelijkspel, dat nog maar bitter weinig mogelijkheden biedt om de finale te bereiken. Ze zullen er ongetwijfeld op gebrand zijn om te reageren en te blijven vechten in de komende wedstrijden.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!