Belgium hockey app – handleiding voor Team SCHEIDSRECTHER

De scheidsrechter is de persoon die is aangeduid (door de Federatie of door zijn club) om op een bepaald moment een wedstrijd te fluiten. Per wedstrijd zijn er twee scheidsrechters. Zij zijn ook de enigen die bevoegd zijn (samen met de wedstrijdsecretaris, de veldafgevaardigde) om het wedstrijdformulier te valideren wanneer de wedstrijd afgelopen is.

 1. Wat is de applicatie « Hockey Belgium App »

Door over te stappen van de oude software (DimaSport) naar de nieuwe (Sportlink), heeft de Federatie van de gelegenheid gebruik gemaakt om een applicatie te ontwikkelen die het mogelijk maakt om alle informatie van de competities op één plaats terug te vinden: data, uur schema’s, teams, teamleden, wedstrijdblad, clublocaties, enz.

Dit betekent ook dat het wedstrijdblad niet meer vanaf een PC kan worden ingevuld. Het digitale wedstrijdblad moet worden ingevuld en gevalideerd vanuit de mobiele applicatie.

 1. Waarom als scheidsrechter de applicatie downloaden?

 

 • Als scheidsrechter wordt de applicatie de enige manier om toegang te krijgen tot het wedstrijdblad. Het is tevens de enige manier om het wedstrijdblad van de wedstrijd die je net hebt gefloten, te valideren.
 • In theorie heb je 30 minuten voor de wedstrijd, toegang tot de samenstelling van beide teams.
 • Op verzoek van een team, kun je nog steeds wijzigingen aanbrengen als de wedstrijd nog niet is begonnen. En wanneer de wedstrijd uiteindelijk afgelopen is, is het via de applicatie dat je de eindscore en de kaarten ingeeft en het wedstrijdformulier valideert.

 

Naast dit alles kunt u natuurlijk ook uw favorieten instellen, de resultaten van de verschillende kampioenschappen opvolgen en de locatie van de clubs bekijken.

 

 

 1. Hoe maak ik een account aan en hoe blader ik door de applicatie?

Download eerst de Belgium Hockey App in de App Store of via Google Play (zie hierboven). Volg nadien de volgende stappen:

 • Gebruik het e-mailadres dat bekend is bij uw club waarbij u aangesloten bent en dus bij de federatie. Dit is NOODZAKELIJK zodat uw persoonlijke gegevens automatisch worden geïntegreerd en u uw programma als Team Manager automatisch kunt raadplegen.
 • Voeg een duidelijk herkenbare profielfoto toe.
  LET OP: geen zonnebril, geen hoed, geen hond,…
 • Controleer uw persoonlijke gegevens en vul aan indien nodig

LET OP: sommige velden zijn verplicht, voor andere moet u contact opnemen met uw secretaris om ze te wijzigen

 • Definieer uw openbaar profiel, privé profiel, enz.
 • Maak eventuele favorieten aan. U kunt kiezen uit mensen, teams, clubs of zelfs infrastructuren! (Tot 25 keuzes mogelijk!).

 

 

 1. De wedstrijdbladen 

 

 • Je aanduiding voor een wedstrijd zal van te voren zijn gedaan door de club (bv. via Sportlink club) of via de applicatie op dezelfde dag dat het wedstrijdblad beschikbaar is. In dit geval kan dit gedaan worden door een team manager, een wedstrijdsecretaris of zelfs een speler.
 • Scheidsrechters, terreinafgevaardigden, reserve scheidsrechter en MO (voor Ere divisie) en de wedstrijdsecretaris zijn de enige personen die een wedstrijdblad kunnen valideren.
 • Wees je ervan bewust dat als een wedstrijdblad eenmaal is ingevuld en door de teams is ingezonden, ze geen wijzigingen meer kunnen aanbrengen. De enige manier om dat te doen is via een wedstrijdofficial of wedstrijdsecretaris!

Het is heel eenvoudig om een wedstrijdblad te valideren!

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie