België wint van Japan in WK voorbereidingswedstrijd

Woensdagavond speelden de Red Panthers een oefenwedstrijd tegen Japan (FIH #12) ter voorbereiding van het Wereldkampioenschap Hockey dat binnen tien dagen van start gaat in Londen. België won deze eerste vriendschappelijke oefenwedstrijd met 2-1 op het veld van ADEPS / Parc Auderghem.

België kwam in het tweede kwart op voorsprong dankzij doelpunten van Raes en Limauge.

In het begin van het derde kwart kon Japan een eredoelpunt scoren en werd het 2-1.

Donderdag en zaterdag spelen de dames opnieuw een vriendschappelijke oefenwedstrijd tegen respectievelijk China en Japan. De wedstrijden gaan door op het veld van ADEPS ( Parc Auderghem) in Brussel. De wedstrijden gaan telkens van start om 17u00.

Selectie België:

GOALKEEPERS:

Aisling D’Hooghe (GK)
Elena Sotgiu (GK)

DEFENDERS:

Aline Fobe
Lien Hillewaert
Emma Puvrez
Stephanie Vanden Borre

MIDFIELDERS:

Louise Cavenaile
Alix Gerniers
Pauline Leclef
Barbara Nelen
Anouk Raes
Judith Vandermeiren

ATTACKERS:

Jill Boon
Sophie Limauge
Joanne Peeters
Michelle Struijk
Louise Versavel
Anne-Sophie Weyns

Emilie Sinia

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie

PRO LEAGUE – Historische overwinning Red Panthers tegen Nederland!

Maandagavond trapten de Red Panthers in Utrecht de eerste van hun laatste vier wedstrijden in de Pro Hockey League van dit seizoen af tegen Nederland. Met het oog op hun deelname aan de Olympische Spelen in Parijs over een paar weken, zou deze wedstrijd een goede graadmeter zijn voor het niveau van onze nationale hockeydames, die op Kampông met hun voltallige kern aantraden.t.

Lees meer »

PRO LEAGUE – Red Lions te sterk voor Groot-Brittannië

Zondagmiddag stonden de Red Lions tegenover Groot-Brittannië in de laatste rechte lijn van de Hockey  Pro League, die plaatsvindt in Utrecht en Amstelveen. Er volgen nog drie wedstrijden, twee tegen Nederland en een tweede tegen de Britten. Het Belgische team ging de eerste van vier wedstrijden in zonder Arno Van Dessel (nog niet 100% hersteld van een spierscheur) en Florent van Aubel, die met een lichte verrekking aan de hamstrings, aan de kant bleef.

Lees meer »