Deze namiddag stond er voor de Red Lions een nieuwe oefenpartij op het programma, in het kader van hun voorbereiding op de Champions Trophy die van 22 juni tot 1 juli zal plaatsvinden in Breda.

De wedstrijd had wat moeite om los te komen, met weinig kansen in het eerste kwart … buiten een PC voor België waarbij John-John Dohmen op de rebound erin slaagde om de bal voorbij de Spaanse keeper te werken (1-0). Het tweede kwart werd interessanter, met een pak meer aanvallende druk van Spanje. De Belgen beantwoordden dit op perfecte wijze, met een doelpunt van Amaury Keusters (2-0). Maar op het einde van de eerste helft scoorden de Spanjaarden de aansluitingstreffer op PC. Score aan de rust: 2-1.

In het derde kwart diepten de Red Lions opnieuw het scoreverschil uit, met doelpunten van Cédric Charlier en opnieuw Amaury Keusters. Bij de start van het laatste kwart was de score 4-1 voor de Belgen. Spanje kwam nog terug tot 4-2, via een PC van ex Gouden Stick Pau Quemada. Maar Victor Wegnez legde nog gans op het einde de score vast op 5-2.

De Red Lions spelen deze donderdag 14 juni een nieuwe voorbereidingswedstrijd om 18u op Beerschot, deze keer tegen Groot-Brittannië. Zaterdag 16 juni spelen ze hun laatste oefenwedstrijd om 15u tegen dit zelfde Groot-Brittannië op Beerschot.