België verslaat Ierland in voorbereiding op WK

Deze middag stond er voor de Red Lions een vriendschappelijke voorbereidingswedstrijd op het programma, in het kader van hun voorbereiding op het WK Hockey dat van 28 november tot 16 december zal plaatsvinden in Bhubaneswar in India. De wedstrijd werd bijgewoond door 1600 fans die de regenbuien moesten trotseren langs het veld van White Star in Evere.

Opmerkelijk: Victor Wegnez (22), de jongste speler in de selectie van coach Shane McLeod, speelde vandaag zijn 50e internationale wedstrijd met de Red Lions!

De wedstrijd had wat moeite om los te komen, met redelijk weinig kansen in het eerste kwart voor beide ploegen. Vijf minuten voor het einde van het eerste kwart bracht Felix Denayer België op voorsprong. In het tweede kwart verdubbelde diezelfde Denayer de score met een schitterend doelpunt in de winkelhaak van het Ierse doel. Score aan de rust: 2-0.

In het derde kwart, forceerde Ierland hun eerste strafcorner van de wedstrijd. Matthew Bell kon de 2-1 na een rebound op die strafcorner in doel verwerken.
De Red Lions vergroten de voorsprong in datzelfde kwart dankzij een krachtige sleep van Alexander Hendrickx op PC. Uiteindelijk is het Florent van Aubel, de kersverse winnaar van de Gouden Stick, die via zijn backhand, de eindscore op 4-1 kan vastleggen!

Red Panthers en Red Lions verwennen fans tijdens de Fan Day

Na afloop van de wedstrijd mochten alle fans van de Red Lions en Red Panthers het veld op om kennis te maken met hun helden en heldinnen. Rond half vijf konden alle hockey liefhebbers deelnemen aan tal van activiteiten die werden aangeboden door onze partners Belfius, Candriam,  Hockey Player, Decathlon en Playsports (virtual reality, stick testing, goodies, …) en initiaties met de Red Lions en Red Panthers (clinics, signeer- en selfieessies, …).

De Red Lions spelen deze zondag 11 november een tweede oefenwedstrijd om 15u in een uitverkocht stadion in Evere tegen Nederland. Dat belooft een super spannende derby der Lage Landen te worden!

Woensdag 14 november spelen de Red Lions hun laatste voorbereidingswedstrijd op Belgische Bodem om 20u tegen Frankrijk eveneens op het veld van White Star! Nog geen tickets voor deze wedstrijd, bestel je kaarten hier.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!