België trekt zich terug uit WK Junioren voor vrouwen

De Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) heeft beslist dat de Young Red Panthers (U21-vrouwen) niet zullen deelnemen aan de wereldbeker voor junioren die in april 2022 in Zuid-Afrika wordt gehouden. Het wil de beslissende fase van het Belgian League kampioenschap niet in gevaar te brengen.

Lees het volledige persbericht.

Persbericht

De Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) heeft beslist dat de Young Red Panthers (U21-vrouwen) niet zullen deelnemen aan de wereldbeker voor junioren die in april 2022 in Zuid-Afrika wordt gehouden. De Federatie wil de beslissende fase van het Belgian League kampioenschap niet in gevaar te brengen.

Op 12 januari 2022 kondigde de Internationale Hockey Federatie (FIH) aan dat het WK junioren voor vrouwen – dat oorspronkelijk gepland was voor december 2021, maar wegens Covid moest worden uitgesteld – zal plaatsvinden van 2 tot 13 april 2022 in Potchefstroom (Zuid-Afrika), de oorspronkelijke locatie.

Tijdens zijn vergadering van 18 januari 2022 heeft het Bestuursorgaan (BO) van de KBHB de zaak uitvoerig besproken. Met spijt in het hart werd uiteindelijk, wegens kalenderproblemen, besloten om niet deel te nemen aan dit event, indien dit op de aangekondigde data wordt gehandhaafd.

Het BO wil zo zijn eigen Belgian League (clubcompetitie) beschermen, die zich op dat moment van het jaar in een beslissende fase zal bevinden. Met de Hockey Pro League in mei-juni en de Women’s World Cup die begin juli start – wetende dat België het enige Europese land is met 9 U21 speelsters die ook  geselecteerd zijn voor het seniorenprogramma (Red Panthers) – zit het vrouwenprogramma bovendien al overvol.

De KBHB is zich ten volle bewust van het gewicht van deze beslissing en de gevolgen die dit heeft voor speelsters en staf. Het is erg jammer voor iedereen dat de evolutie van Covid ons tot deze extreme beslissing heeft gedwongen, die helaas de enige logische is voor het Belgische hockey. Wij willen ons diepste medeleven betuigen aan het hele team dat zich intensief voorbereid heeft op dit belangrijke event. Gelukkig kunnen de speelsters en de staf zich nu concentreren op het EK voor junioren, dat van 24 tot 30 juli 2022 in Gent zal plaatsvinden.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie