België trekt zich terug uit de Hockey5s competities

In haar vergadering van dinsdagavond heeft het Bestuursorgaan van de KBHB beslist om de Belgische teams tot nader order terug te trekken uit alle internationale Hockey5s wedstrijden. Ter herinnering: Hockey5s is een nieuwe variant van outdoor hockey die geïntroduceerd werd door de Internationale Hockey Federatie (FIH), waarbij twee teams van 5 spelers het tegen elkaar opnemen op een kleiner veld (55m x 42m) omgeven door een boarding zoals bij ijshockey.

De overvolle internationale kalender, zowel outdoor (Pro League Hockey, Europese kampioenschappen, Olympische kwalificatietornooien, Olympische Spelen van Parijs) als indoor (Europese kampioenschappen), is al zeer ingewikkeld te combineren met de nationale competities. Bovendien kan de Federatie niet rekenen op overheidsfinanciering voor het Hockey5s-programma. Gezien de ambities in outdoor (11 vs. 11) en indoor (6 vs. 6) hockey is het voor de Federatie momenteel onmogelijk om een bijkomend programma uit eigen middelen te ondersteunen. 

De Belgische Federatie zal daarom deze zomer geen damesteam naar de EuroHockey5s in Polen sturen. Ook het mannenteam, dat zich al heeft gekwalificeerd voor het WK in Oman in 2024, zal niet deelnemen.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie